fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 87623 - 13.12.2013 : Vuk Vukojicic Istocno Sarajevo - best (0)

Kulina (Nenad) Željko, Treskavica, 13.12.1994.


Na današnji dan je na Treskavici (Šiljak) poginuo i moj ujak, Kulina(Nenada) Željko zvani Ćira. Vidio sam da je na listi poginulih boraca na ovoj stranici.

Htio bih da vidim ima li neko ko bi mogao, da mi kaže nešto više o pogibiji i dešavanjima tog prokletog dana kada je na tom mjestu poginulo dosta srpskih boraca, a koliko ja znam bilo je jako malo preživljenih.

Moj ujak Željko, je razmjenjen tri mjeseca kasnije, u martu 1995. godine. Tijelo nije bilo cijelo, nedostajala je jedna strana grudnog koša i što je najgore i glava. Pretpostavljamo da je uhvaćen živ i mučen. U knjizi "Zločini u Hrasnici" neki doktor nakon razmjene kaže da su djelovi odsječeni tupim predmetom ili motornom pilom.

Mi već 19 godina nemamo mira jer ne znamo tačna dešavanja i istinu, i gdje je glava moga ujaka. Ukoliko neko ima informacije sa bilo koje on strane, molio bih da mi to i kaže.

P.S. Svaka čast za stranicu! Mnogo puta sam čitao razne stvari, posebno o Treskavici ali nisam nikad našao ništa vezano za ovaj datum i ovaj slučaj. Puno pozdrava od Vuka!
Idi na stranu - |listaj dalje|