fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 87479 - 04.12.2013 : Ratko Kapetanovic Bijeljina - best (2)

Boško (Đorđo) Kapetanović


Boško Kapetanović, bog da mu dušu prosti i laka mu crna zemlja, je bio moj rođeni brat, šest godina mlađi od mene.

Rođen je u selu Čamovine u opštini Vareš na Božić u jutarnjim satima 1958. godine. Napominjem i to da je ovo tačan datum rođenja, a ne kako je ovdje napisano da je to 13. 01. 1958. godine.

Osnovnu i srednju školu je završio u mjestu rođenja, dok je vojni rok služio u rodu mornarice u Puli. Nakon toga se zaposlio u Varešu, zatim u Vogošći a onda u Sarajevu.

Živio je u Semizovcu, naselje Ljubina gdje ga je i zatekao rat. Svoj mladi i tek započeti život je izgubio u 35. godini na prvoj borbenoj liniji u mjestu Krč kod Semizovca. Poginuo je braneći svoje ognjište, svoju kuću, djecu i suprugu od naleta muslimansko-hrvatske vojske iz pravca Nabožića.

Iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece: Danijela 1980. i Nina 1988. godište, te supruga Mira rođena Mandić.

Boško je bio jedan skromni, povučeni čovjek, koji u svom kratkom životu ni muhu nije zgazio, a Bog i zli ljudi su mu odredili zlu kob, tako da je prerano i na svirep način završio svoj život koji mu nimalo nije bio lak.

Boško je otišao a nama je ostavio bol i tugu, da ga se sjećamo i patimo dokle god živimo, ali da se istovremeno i ponosimo sa njime. Mi koji smo ga poznavali se rado sjećamo njegovog plemenitog lika, dobrote i čojstva.

Neka mu je vječna slava i veliko hvala!
Idi na stranu - |listaj dalje|