fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dejton - 87349 - 23.11.2013 : Feniks Republika Srpska - best (3)

Ko ima pravo da zaboravlja?


Evo, imali smo priliku da neki dan slušamo o 19 godina Dejtona i stvaranju Republike Srpske a ni jedan medij nije pomenuo cijenu koju su platili stanovnici teritorija koje su tim sporazumom pripale Federaciji BiH.

Pitam sve one koji se danas hvale u medijima uspjehom ovog sporazuma da li su svjesni da bi taj sporazum bio vrlo mudra i vješta pobjeda muslimana (smišljena politikom zapada)da su srbi ostali na teritorijama koje su sporazumom pripale federaciji.

Pitam ih ko bi upravljao i čija bi lokalna vlast bila u skoro svim gradovima Istočne Bosne a takođe u Vlasenici, Zvorniku pa možda i u Bijeljini i Brčkom gdje su se ovi izdati, prodati i napačeni Srbi raselili.

Pitam ih koliko bi u prvom sazivu Skupštine RS i vladi bilo onih koji bi svim silama nastojali da što prije unište i ono malo prava koja bi sporazumom ostala srpskom narodu a pogotovu kako bi brzo izbrisali ime Republike Srpske.

Jedva se naša vlast izborila i sa ono malo poslanika muslimanske nacionalnosti i izgubila je mnoga prava data pomenutim sporazumom koja više nikada neče uspjeti da vrati u nadležnost RS.

Zapad se nije nadao da su sarajevski Srbi toliko "lud" narod (koji nisu uspjeli da natjeraju za 4 godine krvavog rata da pomjere sa teritorije koja je bila strateški najvažnija teritorija za odbranu RS)da če potpisivanjem mira napustiti sve što su tako očajnički branili kao i svo svoje duhovno i materijalno bogatstvo vezano za pomenutu teritoriju i iz jedne prelijepe i bogate sredine otiči u provincije i kasabe u kojima su do '92. godine većinsko stanovništvo bili muslimani i tim potezom uništiti njihove planove za budućnost smišljene sporazumom akoji su uveliko išli u prilog onima koje su pomagali čitav rat.
Na kraju mogu samo da zaključim da su sarajevski Srbi uspjeli sačuvati Republiku Srpsku kako u ratu tako i posle rata mada ih danas niko ne pominje.

Vlasti RS su ih za svu zahvalnost zaboravili, uništili, upropastili i osiromašili a mnogi stanovnici mjesta i kasaba u koje su doselili gledaju kao strance i vanzemaljce ne svatajuči kolika je njihova žrtva i doprinos za svoj narod i Republiku.
Idi na stranu - |listaj dalje|