fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 87241 - 14.11.2013 : Dusan Raljić Knezevo - best (0)

Porijeklo prezimena Raljić


Interesuju me bilo kakvi, usmeni ili pismeni, podaci u vezi porijekla rezimena Raljić. Inače, porodice sa ovim prezimenom su uglavnom nastanjene na području Republike Srpske, tačnije na opštini KNEŽEVO, kao i na području opštine Kotor Varoš, a koji su takođe porijeklom od naše loze I slave MIOTROVDAN.

Raljići su se navodno doselili sa područja Kosova, odnosno Peći, kao i kod mnogih srpskih porodica koje su naseljavale ova područja i kod porodice Raljić nakon naseljavanja braća su se dijelila i uzimali drugu slavu da bi mogli dolaziti jedni drugima, s obzirom da su to, tada, bili dosta pusti krajevi, tako da sada porodice Raljić slave tri krsne slave: MITROVDAN, ARANĐELOVDAN I NIKOLJDAN. Što se tiče moje porodice, mi slavimo MITROVDAN, a rasljeni smo po cijelom svijetu, i pored Kneževa, najviše nas ima naseljenih u Novom Sadu i Kikindi i svi smo u krvnom srodstvu.

Što se tiče porodičnog stabla imam podatke od početka 1800 godine. Molim sve koji imaju bilo kakva saznanja u vezi ovoga da se jave.

S poštovanjem,

Dušan B. Raljić
Idi na stranu - |listaj dalje|