fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 86897 - 06.10.2013 : Milovan Klepic Trnovo - best (2)

Opštini Trnovo


Poštovana Skupštino opštine,
Boračka organizacijo Opštine Trnovo,
Gradska boračka organizacijo Istočno Sarajevo,
Boračka organizacijo regije,
Boračka organizacijo Republike Srpske,
BN televizijo, RTRS televizijo i televizijo Istočno Sarajevo:

Ja dole navedeni obraćam se pismenim putem da objasnim kakvo je stanje moje porodice i mojih najbližih nakon ovih dvadeset godina.

Dakle, sve ove godine moramo da vadimo papire i uporno dokazujemo da smo i mi nešto imali, ali nažalost od ove opštine nismo mogli dobiti ništa iako smo se za nju borili. Svi dezerteri, lopovi i ostali povratnici u ovoj opštini su na prvom mjestu dok nas trojica braće koja bismo ovdje i borismo se za ovu Opštinu i ovaj narod od prvog do poslednjeg dana smo na nekom mjestu koje se više i ne spominje.

Ovo pišem samo da mi se odgovori zašto moja porodica i moji najbliži nemaju isto pravo kao i ostali građani ove Opštine?

Pošovani, ja dole navedeni, napisaću samo nekoliko objašnjenja od mnogih u nizu, pa ćete se i sami uvjeriti da je ovo što ću sada reći istina.

Gospodo, nađite opštinu, grad ili regiju za koju su se borila trojica braće a da nakon dvadeset godina nisu ništa dobili? Mom bratu, ratnom vojnom invalidu, nakon smrti nije dozvoljeno da mu se pomen od četrdeset dana obavi u njegovom stanu koji je prije toga imao dvadeset godina a koji su nakon njegove smrti uzeli i dodjelili drugoj porodici. Je li se zato borio za Republiku Srpsku? Drugi moj brat, koji je danas bolestan, prolazi istu sudbinu jer se i on za to borio. Ja, koji ovo pišem, kao izbjeglica i raseljeno lice ove opštine, koju nikada nisam napustio i za koju sam se takođe borio kao i moja braća nemam danas ništa.

Gospodo, ova mi je Opština tražila račun za grobno mjesto moje majke nakom dvadeset punih godina od njene smrti a koji je plaćen odmah nakon sahrane. Je li to cijena što je rodila tri sina koja su se borila u predhodnom ratu?

Gospodo, ova Opština mi je skinula krovni prozor na sobi i prekrila ga limom, koji i danas tako stoji. Mjesec dana dok su prekrivali zgradu u kojoj živim kisnuo sam pa i danas spavam na trulom patosu i u tami.

Gospodo, ova Opština mi je dala komad zemlje da sijem na njoj pa mi je posle toga oduzela da bi i danas na njoj sijali oni koji imaju svoje kuće i svoju zemlju a ja kao izbjeglica nemam pravo! Očigledno je da mi se sve ovo dešava zbog toga što sam izbjeglica.

Gospodo, ova Opština je dala kuće onima koji imaju stanove i obrnuto, dala stanove onima koji imaju kuće. Pojedincima, koji su dobili i po nekolike donacija, data je kuća ili stan a mi smo uvijek iznova vadili i predavali papire, a niko neće za nas ni da čuje ni da nas vidi. Dvadeste godina smo ćutali i vidite šta smo dobili? Ja ću Gospodo i dalje ćutati jer nemam za čim zaliti a vi pojedini imate jer će ubrzo biti kasno i meni i vama.

Gospodo, ja gore navedeni jedino što od vas tražim je da meni i mojoj porodici pomognete, a znam da bar to možete, da napustimo svoju Opštinu, svoj Grad, svoju Republiku i svoj narod koji me je do ovog i doveo u protivnom desiće se ono najgore.

Borac otadžbinskog rata Klepić Milovan
Idi na stranu - |listaj dalje|