fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 86845 - 01.10.2013 : Feniks RS - best (0)

Odgovor za borački dodatak


Nažalost, član porodice koji je naslijedio penziju iza umrlog borca koji je imao pravo na borački dodatak nema pravo na nasleđivanje prava na borački dodatak bez obzira da li je to bio mjesečni ili godišnji dodatak.

Vlada Republike Srpske je prošle godine izdvojila finansijska sredstva (za šest mjeseci) kojima je isplačena naknada boračkog dodatka za lica koja su nasledila penziju iza umrlih boraca koji su ostvarili penziju po starom zakonu, odnosno imali su uvečanje penzija po osnovu ostvarenog prava za učešče u ratu (borački dodatak se isplačivao uz penziju).

Nelogično, nepošteno ali nažalost istinito!

Na osnovu ovako nelogično donesenog zakona debilni državni organi su pokazali kakvo poštovanje imaju prema umrlim borcima i njihovim porodicama koje su ostavili i bez ovih minimalnih primanja. O onima koji su izgubili zdravlje na prvim linijama (a posledice toga su da su prerano otišli i odlaze u smrt) danas o njihovim pravima i pravima njihovih porodica odlučuju oni koji su bili daleko od borbenih linija, tada su profitirali raznim malverizacijama a danas od sredstava uskraćenih od onih koji su ih junački zaslužili.

Svake godine kada dobijem borački dodatak u liku poštara čini mi se da vidim sve poznate umrle borce i njihove porodice koje su ostale bez ovih primanja, zbog čega mi se donekle gadi na taj novac koji mi ne donosi zadovoljstvo pa nastojim svaki put da dio tog novca poklonim ili njime nešto kupim djeci poznatog umrlog borca.

Kada smo dozvolili sve ovo što su uradili i što rade borcima, iskreno bio bi srećan da nemamo ni to pravo i da definitivno znamo da nemamo ništa za sve što smo dali kada je to bilo najpotrebnije za naš narod.
Idi na stranu - |listaj dalje|