fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 86707 - 16.09.2013 : Mico Micic - best (1)

Vraćanje Lupoča u naše ruke


Veliki pozdrav za sve posjetioce ovoga sajta, a pogotovo za mog zemljaka Foču. Kao prvo, trebao si da skontaš da sam ja u to vrijeme bio kod Šiša. Već sam napominjao da sam prošao mnoga ratišta, više puta sam bio ranjavan i odlikovan, više puta nagrađivan. Ne znam zašto kažeš da nisam korektan i odakle ti da nisam bio gore? Već sam rekao da sam spavo sa Veljašom, ali mi ti nisi odgovorio sa kim si ti spavao, tako da bi ja otprilike znao ko si ti? Ti bi trebalo da znaš ko je ležao ispod malog šatora: Veljaš, ja i još dvojica.

Što se tiče udaranja žage to nije ništa strašno što bi ti trebao osuđivati. Zoran i Momo su mu rođaci ali nisu najbliži. Ja sam samo htio da ti pokažem kako izgleda kada je neko učesnik nekog događaja i kako to treba da izgleda.

Ako si bio kod Šiša, pomoću ti da skontaš ko sam ja. Ispod Đokinog tornja je bila crna strijela, 50 metara ispod kućice. Ja sam zajedno sa Pentralom pucao prema Devigradu. Kada su Dujmovićima u zasjedi uzeti tenkovi, ostala je samohotka kojoj sam prvi prišao sa par momaka iz Aleksićeve jedinice, inače momci iz Sarajeva.

Mogao bi da ti opišem i najsloženije akcije iz 13. hercegovačke brigade, naravno kada sam bio prisutan. Nemaš razloga da se ljutiš jer te nisam uvrijedio ni jednom riječju.

Na ovom mjestu sam više puta naišao na opis sa muslimanske strane kako su oni uzeli Lupoč. Želim da napomenem da je vraćen od strane 9. odreda Specijalne policije sa samo dvadesetak minuta na sledeci način: ušli smo im iza leđa, našli vezu i presjekli i opet svezali u žbunu da se ne primjeti. Došli smo do bajti i stažara koji su gledali u suprotnom pravcu. Oni su imali kišne kapuljače pošto je padala kiša tako da nisu ništa čuli. Rasporedili smo se i sve završili brzo, nisam siguran da li su uopšte i pokušali da pruže otpor. Kada smo im razbili liniju povukli su se do vrha gdje su im bili minobacači. Na samom vrhu su ostavili ranjena čovjeka, ili on se on nije mogao povući pošto je bio ranjen u nogu ispod kuka. Taj njihov borac nije imao jedno oko koje je izgubio davno. Gubitci su na muslimanskoj stani bili veliki, zanimlivo da su svi imali vojničke knjižice i novac.

Ako ima neko sa druge strane ko je bio učesnik ovog događaja volio bih da se javi jer me interesuje kako je to izgledalo sa druge stane.

Bilo bi mi drago da se mnogo više osoba sa obje strane uključi na ovaj sajt, jer mi se ne volim da čitam šta pišu oni koji su samo nešto čuli i nisu bili direktni učesnici. Pozdrav!

Mićo, molim te da pišeš malim slovima.
Idi na stranu - |listaj dalje|