fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

cekrcici - 86695 - 14.09.2013 : Boris Sirob Srbija - best (0)

O poginulom doktoru iz Zenice


Zeničaninu,

moraš malo bolje čitati, već sam ti davno odgovorio. Ne volim baš pisati o ovakvim temama, a pogotovu o događajima u kojima nisam učestvovao, posredno ili neposredno. Ako si čitao o onome o čemu ja pišem, primjetio si da su to uglavnom sjećanja mojih drugova, kumova i rođjaka. Što se mene lično tiče, ja se radije sjećam nekih boljih vremena.

Evo još jednom da ti potvrdim i pojasnim neke stvari. Provjerio sam sa nekima koji tačno znaju dešavanja tog dana, da bi bio potpuno siguran u ono što sam već napisao. Vaš doktor je poginuo ispod kote Dragača, na putu između kote i Crnih Potoka. Nije poginu od snajpera, vjerovatno je to bio nasumično ispaljen metak, kao i sve sto je tih dana bili nasumice. Tu je i bio sahranjen, a razmjenjen je poslije dvije i po godine. Poslije se pricalo da je bio iz jako ugledne porodice koja je davala veliku nagradu za informaciju gdje sahranjen. Na razmjeni su ga prepoznali, kažu po prstenu koji se prenosio sa koljena na koljeno, tako smo bar čuli.

Već sam ti pisao da si Bosnu mogao vidjeti tek kad se popneš na kosu i to kad se krećes od Zagajnica ka Stevanovoj kući, odnosno Mandinom brdu. Na tom djelu kad se krećeš po ovom opisanom pravcu, lijevo se vide Kralupi a desno Bosna, Željezara, Iljaš, pa dalje Breza, Nabožić...

Mislim da na ovom djelu u to vrijeme nije bilo naših boraca i ako jeste bilo ih jako malo i tačkasto raspoređenih.

U to vrijeme linija nije bila u potpunosti uvezana, tako da ste mogli neopaženo izaći na ovu kosu. Vrlo ubrzo to nije bilo moguće.

Ne znam što te toliko muči ovaj datum! Pa ostao si živ i nisi izgubio glavu uzalud, kao većina ovaca koje su vođene na klanje.

Nadam se da sm ti pomogao, jer mislim da više neću pisati na ovu temu.

Pozdrav Boris.
Idi na stranu - |listaj dalje|