fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 86689 - 13.09.2013 : Mico Micic - best (1)

O Treskavici


Pozdrav za mog zemljaka Foču i Zisa. Malo sam pretrazivao i našao tekst gdje Foča opisuje kako je uhvaćen komandant diverzantskog voda iz Konjica kojeg su tukli srpski junaci. Slučajno sam i ja bio učesnik te akcije, pa ću da te posjetim kako je to ustvari bilo.

Ekrem je pošao u izvidnicu sa svoja dva izviđača. Prešli su preko livade, gdje su bila dva sijena. Pošto je bila zima nosio je vojničku zelenu potkapu tako da nije čuo priču duž čitave ivice šume gdje je na najnižoj tački bio Šiš i veći dio jedinice. Iznad su bila dva intervetna voda. Kada je prišao nama ustao je vojnik kome je žena muslimanka i počeo da ga ubjeđuje da smo mi muslimani, nakon čega je prišao i ubrzo potom bio i zarobljen, a njegova dva borca su ubijena. Ekrema je jedino udario Zaga, a ti ne možeš reći da je on bio kukavica.

Poslije se čovjek javio žicom u Konjic i rekao da je na drugoj strani. Nakon 45 dana je razmijenjen iz zatvora Foča. Treba li da ti kažem ko mu je uzeo motorolu, pušku, karte, prsluk, čijim je kajišom svezan?

Bilo je upravo ovako, sjećam se svega. Tako sam i ja postavljo pitanja oko Šiša jer pokušavam da nađem nekoga ko je bio gore. Kažeš da si Šišov prijatelj i saborac, a ne znaš kome je odsječena glava.

Veljas je u jedinici imao dva rođaka, ti nisi jedan od nih. Samo da znaš da sam ja na Ljutoj spavao sa Veljasom. Sa kim si ti?
Idi na stranu - |listaj dalje|