fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 86635 - 07.09.2013 : Mico Micic - best (0)

Tekstovi o Šišu


Lidija,

na početku želim da se izvinem ako sam napisao nešto što je uznemirilo, kako tebe tako i cjelokupnu Šišovu potodicu. Ja sam u ovom slučaju dobronamjeran, a ne kao izvjesni Zis i ostali koji pišu glupsti i stvari koje nisu realne!

Poznavao sam pokojnog Šiša, kao i cijelu njegovu ekipu. Skupa smo bili u mnogo akcija. Nisam ih sanjao ili na osnovu priča stvarao sliku o njima, kako to kaže moj zemljak iz Foče. Dobro su mi poznate i mogu da opišem svaku akciju, od Goražda, Sarajeva, Treskavice, Trebinja, Olova, Nevesinja, Trnova itd...

Tebi mogu da kažem kako bi te uvjerijo da sam u toku da ti je narucivo pjesme u radio Foči prije akcije, pošto se obično kretalo ispred Doma JNA. Pjesma ima veze sa tvojim imenom! Ovo pišem jer želim da shvatiš da nisam neko sa muslimanske strane. Bio sam gore, znam istinu i zato sam postavljao pitanja Zisu, ali na njih nisam dobio odgovore.

Imao sam priliku preko veze slušti razgovor Šiša i komandu, pošto sam bio i ja bio u šumi, ali nažalost daleko od nih. Zbog toga znam neke detalje koje može znati samo neko ko je bio u zasjedi. Od nekih Bošnjaka koji su dolazili u Foču da se raspituju za svoje članove porodice sam dobio informaciju da nisu svi poginuli na licu mjesta, ali ovo nije do kraja provjereno. Ipak, za mene nije logično da neko ko traži svog sina u zamjenu nudi laž, pa zbog toga mislim da su govorili istinu.

Ja bih volio da se nađe veljas, siguran sam da su motivi od Foče veći nego moji kada od mene brani Zisa. Sumnjam da ti on može pomoći, ali bih ipak volio da nisam u pravu. Čudno je i to što samo njega nisu našli. Ja lično želim da nađem nekoga ko je bio u zasjedi, ko je u toku. Možda možemo jedni druge da pomognemo.

Nemoj da te uznemimuju bilo kakvi tekstovi jer ovdje nisu svi iskreni.
Idi na stranu - |listaj dalje|