fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 86633 - 06.09.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Nedelja 8. septembar - Parastos braći Galinac iz Vojkovića


Važno obavještenje: Parastos braći Galinac iz Vojkovića

Poštovani forumaši i dragi moji saborci, na pomolu je još jedna akcija u organizaciji ovog foruma.

Uskoro se približava dan kada je jedan od najvećih heroja 3. sarajevske brigade, Radenko Galinac - Gali izgubio svoj mladi život od avio-bombe NATO agresora.

Povodom godišnjice Galijeve smrti, njegovi saborci iz jedinice ČVP su odlučili da održe parastos svome poginulom drugu i poklone mu se na njegovom grobu.

Vrijeme prolazi, a rane ne zacjeljuju! NATO agresor je tačno prije 18 godina sijao smrt po Republici Srpskoj. Njihova ogromna mržnja prema Srbima je išla do te mjere da su smišljeno i namjerno gađali čak i civilne ciljeve. Tako su u svom zločinačkom pohodu gađali naše vozilo, koja ni u kom slučaju nije moglo biti legitiman vojni cilj. U tom vozilu je izgubio život naš Gali i njegova sestra.

Ovom prilikom bih zamolio sve one koji su poznavali Galija, a u mogućnosti su da prisustvuju parastosu, da dođu i odaju počast našem heroju.

Parastos će biti održan za Radenka Galinac - Galija, njegovog brata Radovana Galinca i sestru Radmilu Galinac u nedelju 8. septembra 2013. godine sa početkom u 9:00 u crkvi u Vojkovićima. Nakon toga ćemo svi zajedno otići na groblje gdje će bivš pripadnici ČVP položiti tri suze na grobove dva brata i njihove sestre, stradalih u razmako od samo petnaesta.

Na grobove će položiti cvijeće i prestavnici BORS-a iz Istočnog Sarajeva, koji su takođe za ovaj parastos pripremili i svijeće da se upale za poginule.

Parastosu će prisustvovati njihove porodice, rodbina, ratni drugovi, predstavnici BORS-a Istočno Sarajevo i prestavnici Opšine Ilidža.

Obezbjeđeno je i prisustvo TV ekipa iz Istočnog Sarajeva, koja će tim povodom napraviti i prilog koji će biti objavljen na informativnim programima!

Nakon parastosa će biti organizovan ručak za pokoj duša!
Posebno me raduje što će veliki broj pripadnika ČVP biti u mogućnosti da prisustvuje parastosu!

Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, na ovom sajtu biće objavljene slike i video zapis sa parastosa.

Ovom prilikom želim da se zahvalim "Srbinu Forever" i Regcu koji su se potrudili da sve ovo gore navedeno organizuju i unapred pripreme.
Idi na stranu - |listaj dalje|