fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 86565 - 29.08.2013 : Goran Bijeljina - best (1)

Snajper i Sokolje, Rajlovac


O tim postovima gdje se negiraju snajperska dejstva mogu da pišu samo oni koji svojim lažima žele prikriti ta zlodjela. Pa radi njih i njihovih junačkih podviga je to naselje toliko i nastradalo.

Snajperisti su bili toliko ubitačni da su čak i naši borci na trombone stavljali plastični eksploziv i gađali ih po naselju, koje je bilo iseljeno od civila. Njihovi civili su otišli da pljačkaju i otimaju "napuštene" stanove u Sarajevu.

Muslimani su čak i PAM-om dejstvovali i po pristupnom putu iza kasarne. Pa dovoljno je spomenuti ubistvo dvoje male dijece, diječaka i djevojčice na Grbavici koji su sakupljali grane po parku za vatru. Čak je i takvim trombonom uklonjen i kapetan prve klase iz Rajlovca kojeg nisu htjeli prihvatiti kao oficira, pa je glumeći oficira, lutao i pucao te tronbonima dejstvovao sa Žući iz bunkera i kuća po svojoj bivšoj kasarni i civilima.

Pa zašto je Alija na početku rata tražio samo puške M48 koje su mu JNA oficiri i ustupili. Zrak je inaće proizvodio optiku pa im nije bilo teško da od njih naprave prvoklasne snajpere.
Idi na stranu - |listaj dalje|