fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 86511 - 24.08.2013 : Miloje ¿ivanović Backa Palanka - best (1)

Fulini iz Vjernovića


Nekada je u sadašnje Vjernoviće, (sa desne strane rijeke Tare, blizu Brštanovice odakle je sada atraktivno splavarenje), došla majka sa tri sina Vule, Rade i Živan.

Odakle su došli i kako im je bilo ime i prezime ocu niko ne zna. Vule je prešao na Islam, (poturčio se), i od Vula su nastali Fulini, od Rada Radovići a od Živana Živanovići. Želio bih da o istoriji ove porodice (Fulina) saznam što više, ako neko ima istu želju da se upoznamo. Za vreme turske vladavine su bili imućni, moguće je da se neko školovao, možda imaju nekih pisanih dokumenata. Prošla su mnoga tragična vremena, menjali se vladari, (i vere), imam pristojno obrazovanje, ali mi nikako nije jasno kako su moguće takve tragedije, kako se ponavljaju, kako ništa ne naučimo od istorije.

Očigledno je da 21. vek nije ništa civilizovaniji od 20. , 19. , 18. , .. .. Nemam predrasuda, volim život i želio bih upoznati ljude sa kojima nas vežu zajednički predci, (rođake, nadam se da ih ima negde), te ih pozivam da se jave. Ako neko zna nešto više o ovoj temi može pomoći.
Idi na stranu - |listaj dalje|