fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 86425 - 18.08.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

Parastos braći Galinac iz Vojkovića


Poštovani forumaši i dragi moji saborci, na pomolu je još jedna akcija u organizaciji ovog foruma.

Uskoro se približava dan kada je jedan od najvećih heroja 3. sarajevske brigade, Radenko Galinac - Gali izgubio svoj mladi život od strane avio-bombe NATO agresora.

Povodom godišnjice Galijeve smrti, njegovi saborci iz jedinice ČVP su odlučili da održe parastos svome poginulom drugu i poklone mu se na njegovom grobu.

Vrijeme prolazi, ali se rane ne zacjeljuju! NATO agresor je tačno prije 18 godina sijao smrt po Republici Srpskoj. Njihova ogromna mržnja prema Srbima je išla do te mjere da su smišljeno i namjerno gađali čak i civilne ciljeve. Tako su u svom zločinačkom pohodu pogodili i naše civilno vozilo, koja ni u kom slučaju nije moglo biti legitiman vojni cilj. U tom vozilu je izgubio život i naš Gali.

Ovom prilikom bih zamolio sve oni koji su poznavali Galija, a u mogućnosti su da prisustvuju parastosu, da dođu i odaju počast našem heroju.

Parastos će biti održan za Radenka Galinac - Galija, njegovog brata Radovana Galinca i sestru Radmilu Galinac u nedelju 8. septembra 2013. godine sa početkom u 9:00 u crkvi u Vojkovićima. Nakon toga ćemo svi zajedno otići na grob da položimo cvijeće našim drugovima.

Parastosu će osim njihovih roditelja i Galijeve supruge sa sinovima, Nikolom i Stefanom prisustvovati njihova rodbina, ratni drugovi, predstavnici BORS-a Istočnog Sarajeva i prestavnici Opšine Ilidža.

Nakon parastosa će biti organizovan i ručak za pokoj duša! Obezbjeđeno je i prisustvo TV ekipa iz Istočnog Sarajeva, koja će tim povodom napraviti i prilog koji će biti objavljen na informativnim programima!

Posebno me raduje što će veliki broj pripadnika ČVP biti u mogućnosti da prisustvuje parastosu!

Za one, koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, na ovom sajtu će biti objavljene i slike.

Ovom prilikom želim da se zahvalim "Srbinu Forever" i Regcu koji su se potrudili da sve ovo gore navedeno organizuju.
Idi na stranu - |listaj dalje|