fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_film - 86089 - 26.07.2013 : Feniks Republika Srpska - best (1)

Narodna televizija BN ili RTRS


Eshumacija pronađenih tjela sarajevskih srpskih civila koja su pronađena na smetljištu na Sokolju, sigurno je uticala na prikazivanje emisije na TV BN-u "Sarajevska krvava košulja" i "Stradanje Srba u Goraždu" koja je još jednom podsjetila na stravičnu golgotu kroz koju su prošli samo zato što su bili Srbi.

Želim da se zahvalim onima koji su snimili pomenute dokumentarne emisije i TV BN-u koja je sigurno jedina televizija u RS-u koja ne dozvoljava da se zaboravi ono što se zaboraviti ne sme.

Neshvatljivo je da televizija koju finansiraju građani RS-a a to je RTRS nikada ne prikazuje ovako istinite i tragične događaje iz proteklog rata a pogotovo ne posvećuje pažnju na snimanju emisija sa preživjelim žrtvama rata kojih je iz dana u dan manje i koji će istinu o svom stradanju i monstruoznim ubistvima njihovih najbližih ponijeti sa sobom u grob i u vječni zaborav.

Ista televizija je u stanju da radi neredovnog plačanja TV pretplate tuži one koji su stvarali ovu državu i one koji su prošli sličnu ili skoro istu golgotu prikazanu u sinoćnjoj emisiji pa su išli i u takvu krajnost da su plijenili njihovu imovinu radi izmirenja duga.

Da pomenuta televizija ne postoji samo zbog reklamiranje sponzorskih političkih partija i njihovih lidera vjerovatno bi u programskoj šemi pronašli prostor i za ovako značajne snimke koji brišu laži o stradanju samo jednog naroda u toku proteklog rata, a sredstva koja odvajaju za kupovanje španskih i turskih sapunica iskoristili bi za snimanje nezaboravnih istorijskih događaja u periodu proteklog rata.

Zbog svega ovoga, trebamo se zapitati zbog koga postoji pomenuta televizija i zašto, te da li trebamo plaćati i finansirati one koje prave tako svjesno smišljene krupne greške a slične greške i medijska šutnja tokom rata upravo su i dovele do tako iskrivljenog mišljenja o nama.

Još jednom se iskreno zahvaljujem TV BN-u, njihovom direktoru i urednicima koji jedino pokušavaju prikazati objektivnu i pravu istinu i koji skidaju nabacane laži sa svog naroda kojima su nas blatili razni mediji svih ovih godina skrivajući istinu.
Idi na stranu - |listaj dalje|