fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 85901 - 14.07.2013 : Braco Banja Luka - best (1)

Fotomontaža na snimcima


Na snimcima o Srebrenici je korištena i fotomontaže. U jednom dijelu snimak je u boji, a zatim prelazi na crno-bjeli snimak.

Dobro poznajem teren i događaje koji su se desile baš tu i tada! Tačno je da smo išli u smjenu gore sa timberčekom sa lancima i da smo imali jednocjevni PAT 20 mm. Međutim, i oni su imali isti takav PAT, i minobacače 60mm.

Mi tamo smo došli 9. januara da smjenimo bataljon koji je na to područje došao mjesec dana ranije sa namjerom da zaustavi razularenu bandu u njihovom krvavom pohodu zauzimanje srpskih sela.

Muslimani su bili izašli na samu obalu Drine, selo Banjevići, ali su ih naši potisnuli i u tim borbama je ubijeno nekoliko muslimanskih vojnika. Naši su ih samo prekrili sa malo zemlje i snijega da ih životinje ne bi razvukle. Mislim da je bilo tri neprijateljska vojnika. Kasnije su razmjenjeni kada je Kravica oslobođena.

Na tom području smo ostali mjesec dana i imali smo jednu neuspjelu akciju sa dva mrtva i izvjesne gubitke MTS jer su konji natovareni sa MB60 i ostalom municijom u toj gužvi pobjegli na njihovu stranu. One MB60 na filmu su naše. Narednih dana gađali su nas dok su imali mina.

Dokaz montaže i laži je to što su upali u srpska sela, a kada neko pogine kao ovi dotični onda ih pripišu tkz. masakru iz jula 1995. godine.
Idi na stranu - |listaj dalje|