fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rodoslov - 85592 - 24.06.2013 : Milan Podgorica - best (4)

Crna Gora danas


Gospodine,

treba da ste ponosni što ste porijeklom iz Crne Gore jer je srpstvo u Crnoj Gori bilo jedina slobodna zvijezda skoro 500 godina u koju su sa nadom gledala sva srpska braća iz porobljenih srpskih zemalja. To im je dalo i snage i nade da će i njima doći sloboda.

E sada, što je kod nas došla fukara na vlast i za sobom povela jedan dio naroda, velika je sramota. Meni licno i svima koji ne mislimo kao oni, bez obzira što mi znamo ko smo i šta smo.

Kažete da Srpstvo nije nastalo u Crnoj Gori. Tačno je to da nije, ali znajte da je u Crnoj Gori rođen, i to u sred podgorice najveći od svih, Stefan Nemanja, rodonačelnik dinastije Nemanjića i otac Svetog Save. To je bilo više od 300 godina prije Kosovskog boja. I dan-danas u samom centru Podgorice stoji tvrđava Nemanjića. Vjerujem da mu nisu majku ne znam odkud doveli da se tu porodi, nego je bio svoj na svome.

Eto, da znate da nije sramota reći da ste iz Crne Gore, iz države Nemanjića, jednog Svetog Save. Mi znamo da će i ovo proći i znamo ko smo i šta smo.

Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|