fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 85571 - 23.06.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Dr Emil Vlajki: Dešavanja u Sarajevu i Banjaluci režija Zapada


Nakon što je očišćena FBiH od srpskog stanovništa sada se prelazi na plan (č)etničkog čišćenja Republike Srpske.

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da "događanja naroda" u Sarajevu i Banjaluci predstavljaju delove mozaika koji na prostoru BiH sklapaju zapadni centri moći.

Vlajki je istakao da se u dešavanjima pre i posle talačke krize u Sarajevu prepoznaje manifestacija konstantnog nastojanja svih sarajevskih političkih struktura da uspostave potpunu dominaciju u BiH, što im, kako ističe, potpuno polazi u Federaciji BiH nad Hrvatima.

 • "Pokušava se plasirati priča o sukobu takozvanih dobrih, laičkih Bošnjaka, odnosno SDP-a i SBB-a, i s druge strane SDA, kojom vlada politički islam, ali između te dve vrste partija nema nikakve suštinske razlike", rekao je Vlajki za "Pres Republika Srpska".

  Govoreći o svojim ranijim najavama "narandžastog proleća" u Republici Srpskoj, Vlajki je ocenio da će oni koji projektuju pad predsednika Milorada Dodika, kako bi srušili Srpsku, nastojati da iskoriste sve moguće pokrete, vrlo tešku ekonomsku situaciju, kao i sve greške koje pravi politički establišment.

 • "Kakve god bile demonstracije u Banjaluci, one će se iskoristiti kao dokaz više da ovaj sistem ne valja. Sasvim je sigurno da oni koji organizuju ove demonstracije svesno ili nesvesno pomažu onima unutar međunarodne zajednice", rekao je Vlajki, dodajući da će se "proleće" nastaviti vrlo intenzivnim tempom.

  On je upozorio da izgradnja pravoslavne crkve u Budaku kod Potočara može biti predtekst za neke okršaje niskog intenziteta i da je sasvim sigurno da će se iskoristiti za upotrebu bonskih ovlašćenja visokog predstavnika, osim ako Rusija ne bude dala čvrste garancije sadašnjem političkom establišmentu Srpske da to neće dozvoliti.

  Vlajki je ocenio da ne postoji kohezija u vlasti Republike Srpske, čiji je jedan deo benevolentan prema Zapadu, pa bi, ukoliko bi taj deo došao na čelo Republike Srpske, ona nastavila da politički nestaje malo-pomalo.

 • "Osim Milorada Dodika, ne vidim nikoga ko bi na takav način čuvao Republiku Srpsku. Kada bi na njegovo mesto došao neko drugi iz sadašnjeg političkog establišmenta, Srpska bi na ovaj ili onaj način počela nestajati do vrlo brzog suštinskog ukidanja", upozorio je Vlajki.

  Izvor: Tanjug, Srna
 • Idi na stranu - |listaj dalje|