fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 85357 - 06.06.2013 : Zis Hadzici - best (0)

Mališ i Šiš


Nakon dužeg vremena ponovo pogledah ovu stranicu o Treskavici i vidim da mi je "Foča" postavio pitanje. Nisam zaboravio, ali mi se čovjek iz naše priče nije javio a nisam imao ni vremena da se time bavim.

Sve informacije koje imam za dva upitna momka iz naseg prepisa i dalje su kontradiktorne tvojima. >br?
Po onome što je meni rečeno oni nikada nisu zamjenjeni a onda ostaje pitanje ko je ukopan na njihovo mjesto a još preko svega toga u institutu za nestale i dalje su na spisku nestalih.

U narednom periodu mi je u planu organizovati turu na taj teren pa cu pokusati locirati mjesto gdje su bili ukopani.

Tema oko nestalog vojnika je takođe bila na tapetu, i saznao sam iz više izvora da tada na tom terenu (Lobiljaca, zaravnica na istoj) a na naš pravcu djelovanja, sigurno nitko nije zarobljen niti je izvršena nečija egzekucija.

Kako reče jedan moj kolega: "moglo je se desiti da je u pucnjavi ranjen pa se pokusao izvući i negdje se dobro sakrio i izdahnuo" jer druge mogućnosti nema.

Jedan ovakav slučaj je poznat u mom komšiluku. Na jednom mjestu je bio ukopan jedan vojnik, da bi se njegovi ostaci pronašli 8 godina kasnije i to sasvim slučajno.

Foča druže, sve što saznam ovako ću ti javiti a vjeruj da sam zbunjen nakon svega kada su u pitanju Mališ i Šiš.

RE: Mališ i ŠišZis,

ja sve više počinjem da vjerujem da si ti u pravu i da se ovdje radi o nekoj zabuni. U svakom slučaju, bilo bi dobro provjeriti tu lokaciju gdje su oni ukopani, a bilo bi dobro popričati i sa nikim iz njihove uže porodice.
Idi na stranu - |listaj dalje|