fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrovoljci - 85208 - 25.05.2013 : Vitez Koja Beograd - best (0)

Mašićka Šagovina


Ne znam zašto na brojku od 97 dobrovoljaca nadodaješ još njih, rečima, i još je nepoznat broj Bijelih Orlova?

U Mašićkoj Šagovini kao i još nekim delovima Zapadne Slavonije nalazili su se dobrovoljci iz Srbije i to pre svega dobrovoljci SRS (Šešeljevi) i Beli Orlovi koji su pripadali SNO Mirka Jovića. Oni su bili bliski i išli su zajedno na mnoga ratišta, tako da se u ovih 97 nalaze i jedni i drugi.

Kažeš da tebe u principu ne zanimaju brojke i da su ti primarne neke druge stvari? Međutim, mene su upravo zaintrigirali brojevi u ovoj celoj priči, jer pojedinci barataju izuzetno visokim ciframa a pravih činjenica je jako malo. Primjera radi, hrvatska strana spominje oko ili preko 100 poginulih dobrovoljaca, a da pri tome ne pominju civilne žrtve. Sa druge strane, srpski izvori govore o šezdesetak poginulih, što civila što vojnika, ne precizirajući koliko je bilo jednih a koliko drugih. Činjenica je i to da je civilnih žrtava bilo podosta, a ovo su velika odstupanja u brojevima i karakteru žrtava sa dve strane.

Na onom drugom mestu si jasno napisao, potvrdjujući onog lika, da jeste bilo 130 mrtvih dobrovoljaca a da to potvrđuješ time što si lično pregledavao 115 vojnih knjižica, pri tome tvrdeći da su one pripadale mrtvim dobrovoljcima. Znači, ti si zapravo imao tih 115 knjižica u svojim rukama ali nemaš ni jedan dokaz da su njihovi vlasnici poginuli tog dana u Mašićkoj Šagovini? Jesam li u pravu?Dalje, možeš li reći koliko ste mrtvih srpskih vojnika pronašli prilikom asanacije sela a koliko civila? Odakle ti informacija da se pravi dokumentarac o tome u produkciji RTS? Ako je to istina jedva čekam to da pogledam?

Ja sam na onom linku bio i sećam se da se osoba potpisala kao "Beli orao besan pas" i da ništa konkretno nije rekao osim što je pomenuo tu brojku od stotinu i da je naplatio duplo više od toga što mi zvuči više kao ono tuk na utuk onima sa kojima se tamo prepucavao. Ja lično mislim da on ne barata podacima i da je samo ponovio brojku koju vi stalno pominjete.
Idi na stranu - |listaj dalje|