fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 85199 - 24.05.2013 : Alex 85 Republika Srpska - best (1)

Civilne žrtva snajpera sa Sokolja


Pročitala sam sve postove i nakon dugog razmišljanja sam odlučila da napišem ovo iz razloga što niko neće da priča o srpskim civilima koji su proveli rat u Sarajevu.

Taj snajper, za kojeg kažu da je dejstvovao u odbrani, je više puta gađao mene dok sam u drugom osnovne išla kući sa torbom na leđima. Gađao je i moju mamu dok je radila u vrtu, mog mlađeg brata dok je vezao pertle od patika na kućnom pragu, gađao je i mog dedu dok je kosio travu... Taj isti spajper je ubio i oca moje najbolje drugarice dok je on vozio auto, a predpostavljam da nije mogao u isto vrijeme držati volan i pušku.

Sa Sokolja je pucano toliko često da smo ponekad i po pet dana bili zatvoreni u kuću, a šestog dana kada do podne ne bi bilo pucnjave mama bi nam dozvolila da izađemo u dvorište, gdje bi snajper pucao na nas čim bismo se pojavili na otvorenom.

O tome ko je učestvovao u napadu na vojnike koji su branili mnogobrojne civile u Rajlovcu i Reljevu mogao bi da se snimi neki dobar horor film. Jednom prilikom dok je trajao napad sa Sokolja, brat i ja smo pronašli dvogled i sada mi je jako žao što sam uopšte gledala šta se dešava, ali neki neartikulisani krici koji su dopirali do naše kuće iz pravca Sokolja su nas natjerali da pogledamo šta se to tamo dešava.

Bilo je to u ljeto '93. godine. Učinilo mi se da su sa krošnji drveća na teritoriji Sokolja skakali neki do pojasa goli muškarci, namazani po golom tijelu nekim bojama tako da su izgledali kao šatorsko krilo. Imali su i neke marame na glavama. Nakon dužeg slušanja shvatili smo da povikuju "alahu ekber". Bilo je to jezivo i vjerujem da to nisu bili stanovnici Sokolja!

Toliko o nevinim muslimanima sa Sokolja koji su samo branili svoje civile!
Idi na stranu - |listaj dalje|