fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrovoljci - 85099 - 18.05.2013 : Vitez Koja Beograd - best (0)

Mašićka Šagovina, Zapadna Slavonija


Ako se ne varam, upravo je Glinac na jednom drugom mestu potvrdio da je u M. Šagovini poginulo 130 srpskih boraca od čega 115 iz Srbije, i da je tom prilikom rekao da je lično prelistavao 115 vojnih knjižica koje su njegovi saborci sakupljali sa mrtvih srpskih dobrovoljaca iz Srbije.
,br> Sada i on menjaš priču tvrdeći da ih je u trenutku napada hrvatskih snaga na selo bilo najviše 97, s tim što se za njih 40 pristiglih iz Okučana ne kaže ko su i šta su, što znači da sada sa sigurnošću može potvrditi da je bilo samo 57 dobrovoljaca iz Srbije.

Verujem da je Glinac jedan od onih koji su tog dana učestvovali u napadu, ali nije ni prvi ni poslednji sa hrvatske strane koji tvrdi da je brojka poginulih dobrovoljaca u tom selu bila veća od 100. Tako nešto se trdi i u hrvatskim vojnim izveštajima, koliko se ja sećam.

Meni je sva ova priča sumnjiva, zato sam i napisao onaj komentar i postavio pitanje sa ciljem da se rasvetle stvari oko tog sela. Opet kažem da sumnjam u istinitost ovih brojeva, što je Glinac na neki način i dokazao sa ovim njegovim komentarom.
Idi na stranu - |listaj dalje|