fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 85066 - 15.05.2013 : Filip Lazarov Sarajevo - best (0)

Početak rata


Pozdrav svima dobronamjernim ljudima!

Čitam da se ovih dana slavi 15. maj u Tuzli, dan kad je takovana Tuzlanska kolona zaustavljena i spaljena, a više od 50 mladih vojnika JNA je tog dana poginulo, više stotina ranjeno a više od dvijesto odvedeno u zarobljenistvo po nekim štabovima i komandama za koje se nekima i dan-danas ne zna gdje su završili.

Neki tvrde da je kolona JNA bila legitimni vojni cili i stoga se moglo sa njom raditi šta ti je volja. Čak dolaze i tvrdnje da je ova "vojna sila" radila na tome da zauzme Tuzlu i zato su kao patriotske snage Tuzle morale da reaguja i pobiju dijecu od 19 do 21 godinu koji nisu čak ni dobili ni municiju da se brane da ne bi "isprovocirali muslimane".

Zaista ne može biti više apsurdno i žalosno!

Zar može iko da povjeruje da bi jedna kolona, sastavljena od poraženih i razoružanih mladića iz Srbije i Crne Gore, mogla ide da zauzme grad Tuzlu. Pored toga, tu su bili mladići koji nisu stigli ni da prođu kroz osnovnu obuku i oni nisu mogli na bilo koji način da pruže bilo kakav otpor!

Akcija Zelenih beretki, tj. muslimana u Tuzli je bila namjerna i dobro organizovana ali protiv "neprijatelja" koji nije bio sposoban za borbu, samo za povlačenje.

Eto kakvi su ljudi ti muslimani, dali su riječ da će kolona proći bez problema a onda su kao hijene napali neodbranjenu i rastegnutu kolonu vojske koja nije imala čak ni naredbu da se brani, niti su imali potrebnu municiju iz straha da ne bi prouzrokovali incident!

Danas, 15. maja se u Tuzli slavi dan pokolja nad mladim i nenaoružanim vojnicima JNA! Nad sprženim tijelima 19-godišnjika, koji mole za pomoć, za gutljaj vode... Umijesto toga dobijaju metak u čelo ili im se odsijeca glava. Oni koji su uspijeli odpuzati do neke kuće ili hodnika bili su ubijeni na mijestu ili prijavljeni ubicama u uniformama Zelenih beretki koji ih nakon stravičnog mučenja, odsjecanja ušiju i vađenja očiju, nemilosrdno poklali. Eto, takvi su bili građani te "slobodarske" Tuzle, koji su hapsili i vodili u stanicu MUP-a nemoćne vojnike, koji su prošli kroz najgori užas na ovome svijetu.

Ranjeni (preko 200) koji su "imali sreću" da ostanu živi i koji se odvode u tuzlasku bolnicu gdje doživljavaju najgore, niko ih ne gleda, dolaze i osobe u raznim uniformama i udaraju ih čizmama i zovu ih četnicima, prijte im klanjem, ne dobijaju nikakvu medicinsku pomoć jer su "četnici".

Da smo kojim slučajem učili našu djecu ko su bili četnicima i Draži Mihajlović, Srbima se nikada ne bi desilo ono što nam se desilo, ni ustav iz '74. ni '87. na Kosovu, ni Hrvatska '90. ni Bosna '92. Međutim, ponovo Srbi ispadoše glupi, za račun bratstva i jedinstva pustiše da zločini ustaške Hrvatske ostanu nekažnjeni (preko milion srba) nego čak da budu i nagrađeeni teritorijama (Dalmacija, Slavonija cijela, Srem i Baranja, a Srbi budu kažnjeni, gube cijelu Dalmaciju, znači nama izlaza na more, gube Baranju, Srem i Bačku, i dobijaju dve pokrajine sa pravom veta: Vojvodinu i Metohiju što ni jedna druga republika u SFRJ nije dobila. Opet se zaboravlja da učešće Srba u tim partizanskim jedinicama do 1943. godine je bio skoro 100%.

Hrvati i muslimani počinju da prilaze partizanima prvo krajem 1943. godine, kada je Italija kapitulirala i kad su Njemci izgubili bitku za Kursk! Tek tada se javljaju neki partizani u Hrvatskoj? Da li neko može da pobjeruje u to da ustaše mogu da budu partizani, odjednom isto u Bosni svi muslimani odjednom postadoše partizani.
Idi na stranu - |listaj dalje|