fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 85059 - 15.05.2013 : Aleksandar Randjelovic - best (0)

Narod bez jezika nije narod!


Ovo sto si sada napisao je potpuna istina sto se tice BiH od strane muslimana jedan od razloga je i relativno slabo poznavanje geografije i istorije. Oni su pod velikim uticajem, pre svega islamskih verskih vođa, i na osnovu njih i versko-političkih kvazi-naučnika oni formiraju svoje mišljenje ili kako je to napisao V. A. Istarhov ponašaju se kao bioroboti (npr. magnetofon) i ponavljaju sve što im je neko rekao nimalo ne razmišljajući o istinititosti te informacije ili izjave.

Muslimane Islam uči dDa su svi drugi nevernici osim njih. U Kuranu im piše u suri 33, ajet 6:

"Da mu Alah i njegov poslanik budu drazi od bilo koga/čega drugog."

Da voli osobu samo Alaha radi! Da mrzi povratak u neverovanje (kurf) kao što ne voli da bude bačen u vatru.

Još nešto iz Kurana: "U raj (dženet) neće ući troje i to:

1. Onaj ko nije ljubomoran.
2. Muškobanjasta žena.
3. Notorni alkoholičar.

Iz mog ličnog iskustva takođe znam pa sam čak veoma teško uspevao da im dokažem da ta "njihova" Bosna ne može da se zove teritorija koju obuhvata BiH kao i u slučaju Kosova. Pravi i tačan naziv je "Bosna i Hercegovina" i "Kosovo i Metohija" ili skraćeno Kosmet, ali svi ti teritorijalni nazivi (geografski etniciteti) ne čine narod. Narod čine maternji jezik, običaji-kulturna baština, a danas se to veoma lako utvrđuje pomoću haplogrupe DNK i da se ne ponavljam.

Koliko su oni zavedeni pokazuju i primeri odnosa prema osobama kao što su Meša Selimović, Emir Kusturica i mnogih drugih koji su se javno deklarisali kao pripadnici srbskog naroda, a vere ove ili one ili primer Fikreta Abdića koji se suprotstavio stvaranju islamske države.

Jedna od njihovih zabluda su i njihova tzv. "muslimanska" imena, a svi znamo da ne postoje religijska imena nego narodna imena pa su tako njihova imena u većini slučajeva arapska ili neka koja uopšte nisu imena nego neki drugi pojmovi npr. Nisvet=žene, znači imena mogu biti samo narodna, francuska, španska, italijanska, srbska, mađarska itd.

O izgovoru imena naroda sam čak i pisao na ovoj stranici, doduše samo za naše ime SRBI (Sorabi, Serbi, Srblji, Servi, Serbh, Sarhab, Sjarb, Srbli itd. ) pa je prirodno i logično što na drugim jezicima različiti pojmovi se isto izgovaraju, a i kod stranaca je u vecini usvojeno da kažu samo Kosovo i ubeđeni su da je to potpuno ne znajući da je to samo malo više od polovine ili u najboljem slucaju 2/3 Kosova i Metohije. Isti slučaj je i sa BiH. Izgovaraju samo Bosna, zato Mi ne smemo praviti takve greške i dozvoljavati da to prolazi u našem prisustvu kao npr. za jezik "srpsko-hrvatski" gde to ima da se jedan jezik može nazvati sa imenom dva naroda, kao kada bi sada rekli "englesko-nemački" iako oba ova jezika pripadaju germanskim jezicima. U našem slučaju naš jezik može da bude samo SRBSKI pošto je štokavski bez obzira na dijalekt.

Ne samo da sam primetio da se svi muslimani sa prostora bivše Jugoslavije nazivaju Bošnjacima, nego sam i to na ovoj stranici postavio kao pitanje za razmisljanje: Kako mogu muslimani iz Crne Gore, Raške oblasti (oblast se na arapsko-turskom jeziku zove Sandžak), Makedonije itd. nazivati Bošnjacima. Ta njihova teorija pri malo boljoj naučno-istirijsko-lingvističkoj analizi pada kao kula od karata.

E, upravo iz tih razloga moje mišljenje je da se ne treba odricati bilo kog teritirijalnog "nadimka" jer taj "teritorijalni nadimak nije niti može biti ime naroda, a ako im ga prepustamo mi im u stvari i pomažemo u stvaranju nečega što je naučna fantastika, slikovito to bi bilo ovako: "Oni su bosanci-bošnjaci znaci Bosna (bez onog Hercegovina) je samo njihova, a Bože moj svi drugi su samo stranci tj. manjine.

I za kraj koliko je meni poznato ime naroda ne nastaje po imenu teritorije na kojoj živi već obrnuto, tako da geografski etnicitet ne može ni u kom slučaju biti ime bilo kog naroda.

"Narod bez jezika nije narod!"
Idi na stranu - |listaj dalje|