fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 84985 - 12.05.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (4)

Pomoć porodici pokojnog Braneta Hajder


Pisao sam jednom prilikom na ovom sajtu kako je moj dugogodišnji radni kolega i prijatelj Brane Hajder vaskrsnuo u moj život.

Prilikom povratka kući iz borbe na Orliću, 19. septembra '92. godine, Braneta je pogodio metak u kičmu od čega je ostao teški invalid do kraja života. Tada sam poslednji puta vidio tog mog druga. Bio je u nesvjesnom stanju a put koji je trebao da pređe do tada jedine ratne bolnice na Palama bio je klizav i veoma težak. Branetove nade da preživi bile su minimalne. Na putu do bolnice dogodila se još jedna nesreća koja mu je umanjila nadu da preživi. Pukla je guma na autu i vozač je bio prisiljen da stane i promjeni gumu.

Nekom ludom srećom moj prijtelj je ipak ostao živ. O njemu ništa nisam znao, osim da je ostao nepokretan i da se lijeći negdje u beogradskim bolnicama.

Prije 4-5 godina moj prijatelj je prepoznao moje tekstove na ovom sajtu i nekako pronšao informacije o meni. Javio mi se na Vaskrs, najveći pravoslavni praznik. Zbog tog doživljaja sam bio toliko srećan da su mi suze radosnice tekle niz lice! Moj prijatelj je "vaskrsnuo" na Vaskrs, i tako se ponovo vratio u moj život!

Prošle godine, tačniuje 15. septembra 2012. godine, njegova kćerka Nikolina mi je javila da nakon velikih i teških zdravstvenih problema, srce Braneta Hajdera nije izdržalo. Otiša je moj prijatelj i zauvjek nas ostavio da žalimo za njegovim plemenitim srcem!

Pored tuge i bola koja je ostala, nakon njegovog odlaska, njegova porodica je zapadala u sve veću finasijsku krizu. Njegova supruga Jadranka nakon Branetove smrti do danas nije uspjela da nađe posao, a penziju nije u mogućnosti da naslijedi od svoga pokojnog muža, zbog godina koje trenutno ima. Pored toga njihov sin Nikola takođe nije zaposlen a kćerka Nikolina još uvjek ide u školu. Njihova primanja su pala na minimum, zbog čega su počeli da traže neku pomoć od ljudi koje poznaju!

Prije tačno mjesec dana, Branetova supruga Jadranka je bila očajna, ne znajući šta da radi, obratila se meni sa pitanjem dali joj mogu pružiti neku pomoć? Kako sam i sam u situaciji da moram pomoći porodici moga brata, zbog njegove, takođe teške situacije, obratio sam se vlasniku ovog sajta, Željku Tomiću, za pomoć.

Željko, kao i uvjek do sada, bio sprema da organizuje neku dobrotvornu akciju za naše heroje i njihove porodice, izašao mi je u susret i obećao da će u visini od 100 eura, u narednih 4 mjeseca pomoći svojim novčanim sredstvima porodici pokojnog Braneta Hajdera.

Ovom prilikom želim da se zahvalim, prije svega, Željku za njegovu velikodušnost, kao i svima vama koji prate ovaj sajt, jer je vašim otvaranjem i čitanjem značajno porasla popularnost ovog sajtu i to je pomoglo Željku da može odvojiti dio novčanih sretstva za pomoć porodici Hajder!

Tako je ovaj sajt još jednom pokazao veliku humanost i želju da pomogne unesrećenim ljudima koji su stradali u proteklom ratu!
Idi na stranu - |listaj dalje|