fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_srbija - 84977 - 12.05.2013 : Aleksandar Randjelovic - best (5)

Srbi u Bosni još jedan odgovor


Ako se Srbi pravoslavci budu odricali pripadnosti geografskog etniciteta Bosna na taj način olakšavaju pa čak i pomažu muslimanima da se oni pojave kao jedini "vlasnici" tog geografskog prostora i da ga svojataju kao samo njihovo.

Bosna nije država po Dejtonu naziv te države je Bosna i Hercegovina sa dva entiteta i to Republika Srpska i Federacija BiH. Za razliku od Srba pravoslavaca i nemuslimana uopšte sa geografskog prostora Bosne Srbi pravoslavci i drugi nemuslimani sa geografskog prostora Hercegovina ne odriču se svog geografskog etniciteta "Hercegovac".

Pored toga treba malo pogledati toponime (imena reka, planina, naselja... ) pa će se videti da su to srbski toponimi. I još jednom mislim da Srbi pravoslavci i drugi nemuslimani ne treba da se odriči geografskog etniciteta i na taj način pokažu da su starosedeoci na tom kao i svim ostalim nasim prostorima.

Napomena: Turci su, nakon što su osvojili naše prostore na geografskom prostoru Bosne, hrišćanski narod koji je tu živeo su nazivali Bošnjaci.
Idi na stranu - |listaj dalje|