fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 84737 - 02.05.2013 : Filip Lazarov Sarajevo - best (1)

Raspad juge


Bog vam pomogao!

ja naprosto ne mogu da zavežem gubicu kad čitam pojedine komentare, a naročito gdje se opet "mirni" muslimani žale na nas Srbe što smo ih u toj njihovoj mirnoći i sukladnosti uznemiravali.

Kenan ima samo 1992. godinu u glavi, a ne misli da mu je djedo već 1939. godine stavio u amanet da ubija Srbe i kolje ih gdje god stigne! I u 1992. godini su složno išli da ispunite "hrvatski ustaški program" zajedno sa braćom Hrvatima. (Stanko Nišić, "Hrvatska oluja - dokumenti", Knjiga komerc, Beograd 2012)

Program koji je ministar u vladi Hrvatske Mile Budak javno Prorekao: "Trećinu Srba pobiti, trećinu protjerati a trećinu u katolike prevesti." A presvijetli mr sinjore Stepinac ovjenčao je slavom i ovještao oproštajem i božijom misijom i tako i ubice sveštenike označio ka svete i počasne.

Dokumenti iz tih dana izdaje Hrvata nad srbskim narodom koji se ničemu takome nije nadao su ubitačni, svedočenja iz Jasenovca i Stare Gradiške, Požege, logora u Gospiću, iz Gline, na Krku su više nego tragična... Ovakve zločine ni Nijemci nisu mogli da izdrže pa su pisali protestna pisma samom Hitleru u Berlin, a Italijani se stavili u direktnu zaštitu srbskog naroda još početkom 1941. godine kad su ti zločini i počeli, a trajali su sve do njihove kapitulacije 1943. godine.

Lično mislim da su muslimani ispali budale jer su ušli u jednu avanturu vjerujući da će u svoj toj gužvi izvući kompletnu Bosnu za sebe. Dabogda im taj dan svaki dan zapeo u stomaku, ne volim da kunem i klevećem ali su me tom naučili baš oni kada sam halalio svoj stan u Hrasnici i rekao neka mu je sa srećom ako ima imalo ljudskosti i bar mi sačuva slike od dijece. Međutim, kako ćeš očekivati ljudskost od onih koji zarobljenike koje su žive zarobili predaju mrtve bez glave? Eto ti njiohovog poštenja! Imo sam ga dosta lošeg iskustva za mojih 9 mijeseci sa njima! Hvala im, ali dovoljno je!

Da se vratimo Kenanu, četnicima, Ljotićevcima, Nedićevcima i "Našem Starom" ne onom Hrvatu Titu koji nam je upropastio, nego Čiča Draži. Ne znam puno o Ljotićevcima a i ne zanimaju me ali znam da je Nedić učinio sve da spasi srbski narod od istrebljenja u situaciji kad je za jednog njemačkog vojnika streljano 100 Srba ili Jevreja, gorila su sela, pa pokolj u Kragujevcu, nisu ni Nedić ni Draža to htijeli. Zato se Draža povukao u Bosnu i tu prihvatio borbu protiv ustaša koji su tu harali Istočnom Bosnom i klali sve što je srbsko.. A poslije je uvučen i u borbe koje su partizani vodili protiv Nijemaca. I sam Tito je došao kod Draže da traži saradnju, a ne obratno. Draža je reko Titu da nije vreme da se mora čekati pogodan trenutak i da ne treba srbski narod da strada bez veze. Međutim, Titovi partizani nisu htjeli čekati nego su nastavili da provociraju Nijemce, ali su na kraju i oni pobjegli u Bosnu.

Što se tiče ustaša u Bosni i Hercegovini nemoj da mi neko priča kako nisu svi htijeli ići. Samo da se podsijetim da je Jure Francetić, ustaškog pukovnik koji je izvršio ne samo pokolj nego tipičan genocid nad Srbima u Istočnoj Bosni uz punu pomoć i saglasnost muslimana iz tih krajeva, možda čak i Kenanovog djeda? Momir Krsmanović u knjizi "I Bog je zaplakao nad Bosnom")

Momir koji je tada bio dijete od 9 godina je poslije klanja na Klisuri kod Sjemeća gdje je gledao kako mu muslimani ustaše kolju majku i šestogodišnjeg brata i drugu familiju na kraju dospio u ustaški logor zvani "Jama" na Sajmištu na levoj obali Save, u Zemunu. I vidi čuda - tu ga je baš Nedićev Crveni krst izvukao i preveo u Srbiju gdje je tako i ostao živ. Tamo je završio školu i poslije nam poklonio ovu knjigu koja je za mene Biblija. Pored knjige "I Bog je zaplakao nad Bosnom" i druge njegove knjige su meni otvorile oči a nadam se da će i Srbima širom svijeta.

U ime oca i sina i duha svetoga, Amen!
Idi na stranu - |listaj dalje|