fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

razmjena - 84659 - 28.04.2013 : Sokolac Sokolac - best (1)

Razmjena preko Ilidže


Ispovjest jednog muslimana, inače moga poznanika, u vezi toga kako je tekla razmjena i ko je kontrolisao istu. Napominjem da nemam ništa protiv što su srpske vlasti sa Ilidže omogućavale izlazak iz Sarajeva, čak mislim da je to i pohvalno.

Trgovinu u Delminijumu sa Srpske strane je kontrolisao Tomo Kovač. Bez njega nije ni muha mogla proći. Znam da je imao tal sa Marićem, komandantom HVO-a. Kovač je držao i Kobiljaču.

Ja sam imao priliku sa jednim jaranom na Stupu da otpratimo jednu komšinicu na konvoj u organizaciji Karitasa. Upoznala nas sa nekim velečasnim Antonom i kaže nama Anto ako želimo da sjednemo u autobus-sutra smo u Zagrebu. Ja onako iz zezancije kažem:

  • "A uniforme, kako ćemo u njima?" - upitah ga ja.

  • "Sjedi u autobus, zoveš se Ivan, staviću te na spisak i neće te niko pipnuti-sve je dogovoreno sa Kovačem i Unkovićem na Ilidži" - kaže mi Velečasni.

    Često sam se poslije toga pitao što ne sjedoh u taj autobus. Pravo da ti kažem, bilo me strah da me ne istovare Srbi. Poslije sam saznao da su imali pratnju policijskog golfa sa Ilidže sve do Kiseljaka. Sad bih bio u Švedskoj i dobio njihovo državljanstvo. Imam tetka u Švedskoj koji bi mi regulisao sve. Sada je kasno.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|