fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 84445 - 18.04.2013 : Zeničanin Zenica - best (1)

Usjela


Delija, mislim ipak da nisi u pravu, što se tiće 16. 6. 1992. godine. Vjerujem da je Boris tačno napisao naš pravac našeg napada, Dragača-Višegrad, ali i dalje tvrdim da smo tog dana vidjeli Bosnu i dio Ilijaša. Međutim, stvarno ne znam da li smo bili na Zagajnici, sa koje se po njemu takođe vidi Bosna.

Tog dana nismo ni znali da je rahmetli Tufo poginuo, jer su oni napadali na Usijelu. Tačno je da je taj dan napadnuta kompletna vaša linija, i tvrdim da je na našem dijelu bila čak i pukla. Ne slažem se sa Borisom da niste imali rovove, mi smo naišli samo na jedan, koji je bio natkriven šatorskim krilom, ali to vam je bilo od BOS-a jer su se odmah povukli poslije prvog metka koji smo mi ispalili prema njima.

Da smo imali više iskustva sa minama sigurno bi i prošli jer smo bili toliko blizu da smo vidjeli da su vam rovovi i tranšei prazni. Međutim, vi ste dobro minirali nekih 30-50 metara ispred, tako da je to za nas bila velika prepreka pa smo se i mi povukli.

Poslao sam slike Usijele ali ih moderator ove stranice još uvijek nije objavio. Vjerovatno bi se i vi rado podsjetili, naročito oni koji su tačno bili u toj tvrđavi od zemunice.

Pozdrav od Zeničanina
Idi na stranu - |listaj dalje|