fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 84427 - 17.04.2013 : Delija Zvornik - best (0)

Napad na Komin


Izgleda da je onaj čiča koji ti je rekao da ste napadali Komin, a ne Bioču, bio u pravu. S obzirom da je tog dana napadnuta kompletna linija Ilijaške brigade i da se ginulo na svakom koraku, imena poginulih koja se ovdje navode vjerovatno nemaju dodirnih tačaka sa tvojom jedinicom.

Kažeš da ste dovedeni po mraku i da niste imao pojma gdje se nalazite, kao i da je u blizini bila rijeka Bosna a nizvodno Visoko! E, moj prijatelju, to nije bila rijeka Bosna nego rijeka Fojnica a iznad nje se nalazi Ogljeno i Krševito brdo koje takođe spominješ i sa kojeg ste vi atakovali na nas.

Inače, idući iz Visokog prelazi se most na Fojnici a zatim se dolazi u selo Prijeko iz kojeg se penje na Usijelu a odatle put vodi u Krčevine gdje ste vi tada i zaglavili, a gdje je tog dana poginuo Tufo Buza.

Inače taj Rajko koga ti spominješ bi mogao biti i moj saborac, s obirom da smo se i mi prilikom napada dozivali kao ludi i da su i oko nas padale neke čudne naprave.

Treba da napomenem da je taj dan bio jedan od najtežih u mom ratovanju. Navaljivali ste kao ludi i bukvalno je važilo pravilo "pucaj iz čega stigneš i bacaj sve što ti se nađe pri ruci". Naša komanda je razmatrala i opciju da se povučemo, ali su na naše protivljenje odustali od toga. Borbe koje su se tom prilikom vodile su stvarno bile neviđene, napadali ste u talasima a ono "alahu ekber" još i danas mi odzvanja u uPima. Vaši napadi su popustili tek kada se saznalo da je stradao Tufo Buza, istinski vođa vaših napada.

Meni se sve čini da postoji velika vjerovatnoća da smo se mi gledali preko "mušice". Jedino stvar koja se u ovo ne uklapa je priča o doktoru i snajperu jer mi snajperiste tu nismo imali ali smo 60-ke koje pominješ držali odmah iza linije i iz njih se neprekidno pucalo, tako da se i taj detalj uklapa.
Idi na stranu - |listaj dalje|