fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_derventa - 84373 - 16.04.2013 : Novica Bogdan Futog - best (1)

Rat u Derventi


Sve ono što je napisao Robert je apsolutno tačno. Što je najgore, za sve te zločine niko od Hrvata i muslimana nije odgovarao, a oni imaju spisak Srba koji su branili svoje kuće i porodice na području opštine Derventa. Zločinci poput Ike Stanića i komandira policije u Derventi za vreme rata Duspare, nisu procesuirani za pokolj srpskog stanovništva na Čardaku, gde su ubijani samo zato što su Srbi a mađu njima je i moj rođak Milojko Popović, a da ne pišem o ubistvu porodice Živković, gde su majka i kćerka silovane pred mužom, ocom, sinom i bratom a zatim su svi brutalno zaklani.

Moj brat mi je ispričao mnogo toga o silovanjima srpskih devojčica u Kostrešu, pred njihovim roditeljima, a što je najgore to su počinili njihove komšije muslimani iz susednog sela sa pripadnicima zloglasne Riječke brigade.

Jedno vrijeme sam i sam bio tamo i to na dan oslobođenja Broda, gde smo našli punu benzinsku pumpu goriva, jer su mislili da Brod nikada neće biti oslobođen.

Jeste tačno je da je jedan avion MIG 21 oboren u selu Kalenderovci, ali je zločinac pre pada srušio dve kuće u selu, i ako je znao da mu nema pomoci do zadnjeg momenta je išai na to da nekoga ubije, na svu sreću u svojoj nameri nije uspeo.

Svaka čast generalu VRS Lisici na uspešno obavljenim zadacima u oslobađanju Dervente.

Samo još da dodam da je VRS imala i jedinicu satavljenu isključivo od pripadnika muslimanskih građana sa podrucja Dervente. Ona se nazivala jedinica "Meša Selimović" a njen kum je bio general Lisica.

Pozdrav od Novice Gornji Cerani, Derventa
Idi na stranu - |listaj dalje|