fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 84358 - 15.04.2013 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

Dobrosav Nikodinović: Pronađimo izgubljene Srbe,zbližimo se i ujedinimo se


Knjiga Saliha Selimovića je predata štampariji u Užicu. To je mali, ali dragoceni doprinos da se srpska tragedija i zabluda malo osvetli i da nadu da se ispravi: knjiga o islamizaciji Srba Raške oblasti i borba za slobodu od turskog strašnog ropstva.

Mnogo je strašnih posledica srpskog ropstva pod Turcima, ali najstrašnija je što je Srbe podelila na dve suprotne strane, muslimane i pravoslavce, i usmerila ih jedne protiv drugih, stvorila od Srbije religijsku gladijatorsku arenu koja je donela ogromne žrtve i što je najstrašnije u toj religijskoj gladijatorskoj areni borbe i danas traju u bezbroj varijanti. I nekako da oprostimo Osmanlijama što su nas u razvoju civilizacije zaustavili stotinama godina te sada nekada divlji Evropljani se nadmeno ponašaju prema nama supervizijski sa bičem u ruci i daju nam na kašičicu vazduha da možemo da dišemo. Tuku nas, pljačkaju, oduzimaju nam slobodu, i kažu nam da smo zlikovci, a ne njihove žrtve. KAKAV CINIZAM PROSVEĆENE (KRVOLOČNE) EVROPE! Srbiji, koja je gradila takve manastire, imala takvu civilizaciju vrednu svetskog poštovanja.

Ova knjiga je mali doprinos da osvetli našu zabludu i da nam pokaže kako su brađa Srbi pravoslavci, Srbi muslimani, Srbi katolici, Srbi Arnautaši i mnogi izgubljeni Srbi u Turskoj, potomci Srba janičara i Srpkinja haremskih lepotica i Srba robova prodatih po azijatskim pijacama. To je naše groblje živih Srba, jer smo dozvolili da za nas Srbe pravoslavce umru, a oni su pored nas i ne poznajemo se iako smo na dohvat ruke jedni drugima.

Zato najveću božju zahvalnost, Isusovsko delo, će imati onaj ko sve te Srbe nađe, zbliži i ujedini, jer će to biti ravno povratku mrtvih među žive. Za to će trebati ogromna snaga i dugo vreme. Zato dozvolimo dovoljno vremena svakom da sazri u svojoj istini i da pronađe sebe.

Trebaće neko velikog uma i velikog talenta da nam to plastično prikaže.

Izvor SRPSKI KULTURNI KLUB
Idi na stranu - |listaj dalje|