fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_srbija - 84261 - 11.04.2013 : Specijalac Momčilo RS - best (4)

Biografija Borisa Tadića


Mada sam stavio takav naslov, ali i nije iznenadjujuće jer sam znao dosta toga ali ne i sve.

Ovo sam nasao na jednom sajtu i prenosim i Vama da pročitate.

Boris Tadić je rođen 15. januara 1958. godine u Sarajevu (BiH) od oca Ljube Tadića i majke Nevenke Francetić. Kasnije je ovaj detalj, da mu je majka iz ustaške porodice Francetića, promenjen od strane bezbednosnih službi, za koje je Boris radi(o) u Kićanović, čijih je 5 braće ubijeno u četnicima, da bi Boris bio prihvatljiviji za inače naivan srpski narod. Ima i rođenu sestru Vijeru.

Otac Borisa Tadića je iz rata izašao sa činom kapetana OZNe, a kao provereni izdajnik srpskog naroda (od početka se deklarisao kao Crnogorac), koji je sejao smrt među Srbima Pivljanskog kraja, nosilac "partizanske spomenice" uskoro dobija i čin pukovnika OZNe! Kao dokazani mrzitelj svega srpskog, Ljuba se ženi sa Nevenkom Francetic, što je u to vreme bilo ne samo poželjno, nego i vrlo korisno, jer se na taj način širilo "bratstvo - jedinstvo" i ljudima iz mešovitih brakova u to vreme (kao u ostalom i danas u Srbiji, kojom vlada Boris Tadić) su se spuštale stepenice koje vode ka vrhu. Drug Ljuba se povlači iz Sarajeva u Beograd, gde ga šalju da učestvuje u pisanju novog programa partije (KPJ). Po uspešnom završetku pisanja novog programa, a na preporuku drugova Edvarda Kardelja i Veljka Vlahovića, Ljuba postaje redovan profesor filozofije, politike i prava (kasnije preinačeno u sociologija) na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Žena mu Nevenka se zapošljava kao neuropsihijatar u Palmotićevoj ulici u Beogradu. Mladog Borisa upisuju u školu Pero Popović - Aga (sadašnja Mika Alas) u Gospodar Jovanovoj ulici u Beogradu.

Boris je zbog svoje inteligencije (IQ mu je samo 89) od početka imao problema sa školom. Zbog problema sa fizičkim zdravljem, on taj svoj urođeni problem sa inteligencijom (nasledni?) nažalost nikada nije uspeo da kompenzuje na polju sporta. Kao dete veoma uticajnih roditelja, mladi Boris se upisuje u Prvu mušku gimnaziju "Moše Pijade" i tu se dešava nešto, što će imati dalekosežne posledice ne samo za Borisa, vec i za celi srpski narod. U njegov razred dolazi mladi i zgodni Nebojsa Krstić u koga se dotični Boris Tadić zaljubljuje. U početku je to bilo normalno druženje, ali zbog svojih biseksualnih sklonosti, Boris se zaljubljuje u svog najboljeg druga, koji sa svoje strane ne ostaje ravnodušan i njih dvojica stupaju u homoseksualnu vezu. U trećem razredu gimnazije, tetkica zatiče Borisa kako radi felacio Nebojši i šokirana, to javlja direktoru Prve muške gimnazije "Moša Pijade". Direktor, inače saradnik vojne obaveštajne službe KOS zabranjuje tetkici da o tome bilo šta priča zbog uticaja Borisovih roditelja, dok istovremeno to prijavljuje svojim nadređenima u KOSu. Oni su odmah prepoznali potencijal i sa kompromitujućim informacijama po Borisa sa lakoćom ga vrbuju da radi za njih. Jedan od prvih zadataka saradnika (tako su se u to vreme zvali žbirovi) je bio da špijunira svoje roditelje, u prvom redu oca Ljubu, koji se u to vreme intenzivno viđao sa "disidentima" Zagorkom Golubović, Dragoljubom Mićunovićem, Nebojšom Popovim itd. , jednom rečju sa poznatim komunjarskim i anti-srpskim šljamom.

Agenti KOSa savetuju Borisu da pro forme nađe neku devojku, jer će se priče o njegovim sklonostima proširiti i na taj način upropastiti planove, koje je za njega imala služba. Pošto je on bio potpuno nezainteresovan za suprotni pol, oni mu nabacuju ćerku poznatog Politikonog sportskog novinara Olgicu S. , kasnije diplomiranu pravnicu. Oni se kao "zabavljaju" i to je kedna jedina devojka, koju je BBT imao do svoje ženidbe sa Veselinkom. "Veselom" Zastavniković, revolucionarkom iz Osjeka. Do ženidbe sa Veselom dolazi iz dva razloga. Prvi je što je voljeni N. Krstić postao zvezda SFRJ kao pevač obskurne grupe "Idoli". Nebojša je imao mnogo manje želje za vezom sa istim polom od BBTa i pokušao je da se distancira od dotičnog pesmom "Retko te viđam sa devojkama" koja je napisana baš o Borisu. Razocaranog Borisa agenti KOSa upoznaju sa Veselom. Pravi cilj im je međutim da ga preko Vesele ubace u "revolucionarnu grupu" na Crvenom univerzitetu. Vesela je Izabrana kao potpuno aseksualna osoba i u tom pogledu idealna žena biseksualnom Borisu. Iako 3 godine starija od Borisa, ova najradikalnija Pripadnica "Crvenog univerziteta Karl Marks", Vesela je bila nevina do svog "slučajnog" upoznavanja sa Borisom.

Vesela je oduševljena sa svojim dečkom i upoznaje ga sa Vladom "Revolucijom" Mijanovićem, Pavluškom Imsirovićem i ostalim komuncima. Oni ni ne sanjaju da je među njima informator KOSa koji je do tada uspešno "bezbednosno obradio" i sopstvene roditelje, do mere da su mu oca Ljubu suspendovali sa Filozofskog fakulteta. Na nagovor KOSovog oficira, Boris radikalizuje svoj položaj napuštajuci stan svojih roditelja, i sa svojom novopečenom ženom iznajmljuje stan u ulici Koče Kapetana broj 47 koji mu "nalazi" KOS, napunjen naravno mikrofonima! Naravno da novopečeni par nije imao novca, jer je glupi i lenji Boris bio nesposoban da zaradi isti, pa su na sumu, koju je Boris dobijao od KOSa morali da se dovijaju. Tako dolaze na ideju da započnu svoj biznis i to sa pravljenjem i prodajom lutkica. Naravno da je taj prvi buznis budućeg predsednika Srbije propao, jer je lutkice, koje je pravila Vesela morao da prodaje on sam. Zahvaljujući njegovim informacijama, dostavljenim svojim šefovima, cela grupa, uključujući tu i sopstvenu suprugu Veselu, biva uhapšena. Za vreme hapšenja, Boris je bio sa svojim "prijateljom" Nebojšom Krstićem na krstarenju plavim Jadranom, međutim da ne bi došlo do provale, šefovi zovu Borisa da hitno dođe nazad u Beograd, gde onda biva uhapšen i osuđen na 45 dana Padinjaka zbog njegovog "protestvovanja" zbog hapšenja njegove žene i njenih revolucionarnih kompanjona.

Boris Tadić ubrzo posle ovoga (1985) odlazi na odsluženje vojnog roka u Sarajevo, gde po prvi put doživljava nervni slom i time otpočinje javna manifestacija njegovog poremećenog mentalnog zdravlja. Šefovi KOSa ovo veste prikivaju, a mama Nevenka preuzima na sebe lečenje jakim lekovima svoga mezimca.

Videvši da od para koje je kao doušnik KOSa dobijao, nije moguće da živi, u situaciji kada se komunizam počeo da urusava širom sveta, Boris se obraća svom tati, koji je u međuvremenu postao važna figura nove politicke stvarnosti u Srbiji. Kao suosnivac DS i lični prijatelj zemljaka i "jahača popova" D. Mićunovića, tata Ljuba bez problema ubacuje svoga sina u novoosnovanu stranku. Boris nema problema ni sa svojim staresinama iz KOSa, koji su i sami želeli da ubace svog čoveka u jednu od najvećih opozicionih stranaka.

Boris postaje sekretar glavnog odbora, a potom i Podpredsednik Izvrsnog odbora DSa. Privatni život Borisa je takođe počeo da se menja. Zbog poznatih događaja 90tih, sa ostrva se vraća u Beograd i njegov "prijatelj" N. Krstić, gde je kao doktor, lečio ustaše. Sa druge strane i porodica (koja nikada nije volela Veselu) i novi predsednik stranke Z. Đinđić vrše pritisak na Borisa da se ratosilja Veselinke. Boris je naravno morao da pita i gazde iz KOSa koji su shvatili da im Veselinka više ne treba i da će njihov štićenik napraviti mnogo bolju karijeru sa nekom zgodnijom i manje kompromitovanom ženom. Osim toga i sama Vesela više nije imala iluzija o svom braku. Mentalni problemi njenog supruga sve više su dolazili do izražaja. Njen muž je sve više ispoljavao svoj psihopatski karakter kroz premlaćivanje svoje supruge. Osim toga, sve manje je krio pred ženom prirodu svoje veze sa N. Krstićem. Shvativši da je svoje najbolje godine provela uz psihopatu, koji je održavao protivprirodne odnose sa svojim 'najboljim" drugom i na sve to saradnika KOSa, koji je ne samo otkucavao svoju ženu i njene prijetelje, već i doveo do njihovog hapšenja, ova žena biva potpuno zgađena svime i odlazi u manastir gde nalazi svoj duševni mir i postaje kaluđerica. Sada su konačno otvoreni svi putevi meteorskom usponu Borisa Tadića!"

Šta reći na sve, za monahinju znam jer od jedne prijateljice tetka je sa dotičnom u istom manastiru.
Idi na stranu - |listaj dalje|