fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 84253 - 10.04.2013 : Filip Lazarov - best (2)

Zašto smo ratovali?


Legenda Vogošćanin Pravi!

Evo da prvi put u historiji i da se i ja usudim i pojavim i da se slažem sa mojom legendom, Vogošćaninom Pravim. Pitanje je zašto smo ili nismo ratovali, ja opet ponavljam da sam bar imo tu čast da me braća izvuku iz opsade/zarobljeništva pa da zajedno ratujemo. Bio sam spreman da bez rezerve dam moj život za Republiku Srpsku, ali nisam nego sam se našao na strani neprijatelja gdje sam morao da glumim da volim tu "našu Bosnu" i da mrzim te "naše Srbe" kao najveće agresore i fašiste na svijetu.

Jedno kraće vrijeme sam bio na liniji kod Stojčevca i to mi je bilo dovoljno da ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje, zašto ste/smo ratovali! Da Srbi nisu ratovali danas ne bi bilo Srbina nigdje od Hrasnice do Vogošće, jer je takav bio plan muslimana, da sve oderu tj. iskorjene sve što je srpsko u cijelom regionu Sarajeva. Njihove metode su bile identične kao i kod ustaša u Hrvatskoj: ide se u kuću istaknutih Srba, prijeti se životima članovima njihovih porodica, pojedinci se otimaju i ubijaju a ostali se protjeruju sa optužbama da su snajperisti itd...

I sam sam lično doživio više slučajeva primjene ovih metoda nad narodom koji nije bio muslimanski. Ja sam sa ženom i dijecom ostao u Hrasnici, što je bila moja velika greška jer je to naselje važilo za leglo islamskog fundamentalizma.

Pitanje je bilo zašto ste ratovali? Kažem "ste" jer ja nisam nikada dobio šansu da se pridružim toj borbi za slobodu i prava srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, i to mi je žao. Nadam se da nikada nećeš posumnjati u pravednost te borbe, koju si vodio i za sebe i za mene koji nisam bio fizički uz tebe ali sam duhom i sa molitvama Bogu znao da ćete uspjeti jer je ta stvar bila prava i ispravna, u što nikada nisam sumnjao.

Zato kažem neka ste ratovali, moj Vogošćaninu Pravi jer jesi pravi i imali ste opravdan razlog za to. Jer da niste šta bi danas bilo sa Srbima, ne bi nam dali ni da budemo sluge ovako smo gospodari na svome. Možda Republika Srpska jeste mala ali je srpska i pravoslavna, tamo može čovjek otići i krstit se i vjenčati se kao pravi Srbin i da se toga ne stidi ili da se boji da će na njega neko pucati iz pistolja...

Daleko bilo i ne ponovilo se. Mi imamo već toliko jadnih žrtava a neće nika da ih prizna, ali neka to je u našem duhu hrišćanstva, mi kažemo uvijek ima Boga, nećemo vas mi kleti ali osvetiće nas Bog. Mi verujemo u Boga i pravdu, i to će se ostvariti kad-tad.

Nećemo mi bacati kletve ni na Ameriku ili Njemačku, ne daj Bože pa da nas savest muči zbog toga, oni će sami sebi ko Judas sto izda Isusa, presuditi...

Ja mnogo cijenim sve one što su ratovali za Republiku Srpsku i zahvaljujem svakom borcu koji je učinio i najmanji napor da danas postoji Republika Srpska i da bude mjesto življenja pravoslavnog naroda u Bosni i Hercegovini.

U ime oca i sina i duha svetoga, AMIN!
Idi na stranu - |listaj dalje|