fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 84207 - 08.04.2013 : Aleksandar Randjelovic - best (1)

Razumnost je pristupačna svima - Heraklit


Ni jedno živo biće na planeti Zemlji ne može da bira svoje poreklo, pa je shodno tome prirodno i logično da to važi i za ljudski rod. Voleli Mi to ili ne, stideli se ili ponosili time Mi (ljudski rod) ne možemo da biramo roditelje i ostale nase pretke, a samim time ne možemo da biramo ni narod kome pripadamo kao ni maternji jezik. I pored svih mana i nedostataka kojih naravno ima kao što kaže poslovica "U svakom žitu ima kukolja.

"Ja lično se ponosim i čast mi je što pripadam srbskom narodu i što mi je "maternji" jezik srbski i pored toga što su pojedinci nažalost iz mog naroda svojim činjenjem okaljali čast i dostojanstvo naroda kojem pripadam iako ih za to niko nije ovlastio niti izabrao, ali takođe moram da naglasim da su ti slučajevi "kap vode u moru". Čitajući i istražujući bogatu prošlost moga naroda saznao sam da moj narod NIJE NIKADA u svojoj prošlosti bio robovlasničko društvo, da NIJE NIKADA vršio osvajačke i porobljivačke ratove (iako to pokušavaju da mu pripisuju i to upravo i najviše oni čija je prošlost i sadašnjost prepuna toga), nasuprot tome moj narod se večito borio za slobodu iako je u toj borbi gubio veliki deo svog korpusa (samo u 1. svetskom ratu 28%), čak i boje zastave to govore: CRVENA krv prolivena za SLOBODU, PLAVA kao nebo SLOBODNA i BELA majčino mleko, a i samo značenje imena SRBI može se prevesti na neke jezike kao slobodan, nepokoran, ujedinjen itd.

Danas, zahvaljujući internetu, svako može bez neke naročite muke da sazna mnogo što-sta, naravno pošto smo MI HOMO SAPIENS tj. RAZUMNO BIĆE onda treba tako i da se ponašamo odnosno da svaku informaciju koju dobijemo shvatimo, izanaliziramo, proverimo verodostojnost uključimo logiku pa onda izvučemo sopstvene zaključke upravo svako pre svega radi sebe.

Mogao sam naslov i ovog obraćanja staviti DIVIDE ET IMPERA - ZAVADI PA VLADAJ, ali mislim da i ovaj gore odgovara. Dakle BRAĆO SRBI pravoslavne, islamske, katoličke vjere, ateisti i svi drugi ma gde bili shvatimo da PRAVILO zavadi pa vladaj kao da je smišljeno upravo za nas. Moram da napomenem na prvom mestu veliku grešku Srbske pravoslavne crkve zbog stava da su SRBI samo oni koji su pravoslavne vere i na taj način odmah odgurnula - odvojila dobar deo naroda npr. o tome je napisao dobar tekst Mihailo Danilović u naslovu "Verovali ili ne - u Turskoj živi 9 miliona Srba!", pored njega predlažem da pročitate šta kaže prof. Salih Selimović, Meša Selimović, prof. dr. Besim Spahić muftija Beogradski Jusufspahić, Osman Đikić, Emir Kusturica, Valtazar Bogisić, Marvo Orbini (katolički sveštenik), Andrija Kacić (katolicki sveštenik), Ivan Antunović (katolički kanonik), Ivan Ivanić (katolički kanonik) u knjizi "Bunjevci i Šokci" i mogao bih tako nabrajati još, ali verujem da oni koji budu ovo što sam predložio čitali da će proveriti i sami naći i mnoge druge, pored toga predlažem svima da pročitaju knjigu "Udarac ruskih bogova" od Vladimira Aleksejevića Istarhova kao i veb str. dr Radojka Praštalo.

OPSTANAK našeg NARODA bez obzira na religijsku i svaku drugu pripadnost ZAVISI ISKLJUČIVO OD NAŠEG (NARODNOG) JEDINSTVA u suprotnom OSUĐENI SMO NA NESTANAK. U ostvarenju ovog cilja prvi korak bi trebalo da bude davanje na znanje i teoretsko i prakticno "BRAT JE MIO BILO KOJE VERE BIO" I na sve ovo bih dodao još neke izreke pa neka svako za sebe izvlači zaključke.

"Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara"

"Pokolebati VERU je teže nego pokolebati znanje"

"Nama su potrebni slobodni ljudi, koji osećaju i znaju, da se bog nalazi u njima samima"

"Ponekad ljudi ne žele čuti istinu, jer ne žele da se njihove iluzije unište. "

"Vere i ideologije su se menjale i menjaće se dok postoje ljudi. Za mene je mnogo bitnije kojim se jezikom govori, koje je etničko poreklo i koje su narodne tradicije, pa da se na osnovu toga zna i nacionalna pripadnost. "(prof. Salih Selimović)
Idi na stranu - |listaj dalje|