fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 84149 - 05.04.2013 : Filip Lazarov Hrasnica - best (1)

Historijska greška Srba (3)


Pozdrav braći! Ovo je nastavak mog viđenja historije Srba, od LLWW do danas.

Na Jugoslaviju je tog 6. aprila poslato preko 25 divizija iz svih pravaca: iz Italije, Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske itd... Beograd i ostali srpski gradovi su bezobzirno bombardovani i rušeni, ali pazi ne i Ljubljana i Zagreb, ne Sarajevo već samo gradovi u Srbiji.

Stanovnici Slovenije i Hrvatske dočekuje trupe Wermachta sa cvijećem, poljupcima i pićem. Isto se dešava i u Sarajevu - sa crvenim tepisima i tradicionalnim fesovima delegacija muslimana i Hrvata je dočekala Nijemce, dok je istovremeno trajao lov na Srbe i Jevreje, pljačke, ubistva i proterivanje srpskih i jevrejskih porodica da bi se pokazala priklonjenost Hitleru i njegovoj politici.

Ovo sve i cijeli tok događaja u Drugom svijetsko ratu govori o odnosu naše braće Hrvata i muslimana prema Srbima. Mislim da nisam baš kvalifikovan da o tome pričam, mogu samo da napomenem lično iskustvo moga djeda Dušana iz Kule Atlagića kod Benkovca, koji je uvijek tvrdio da ih je pop Đujić sa svojim četnicima spasio ustaške kame a ne partizani i da su čak i Italijani učinili više da ih čuvaju nego partizani u to doba.

Isto takvo iskustvo nalazim i čitam u romanima Momira Krsmanovića "Teče krvava Drina", gdje je i sam doživio jedan od najvećih pokolja srpskog naroda na Klisuri kod Sjemeća gdje su ustaše maltene opkolile nekoliko hiljada srbske nejači, žena, staraca i dijece koji su pokušavali da pređu u Srbiju i nađu spas. Momir opisuje kako su Nijemci zgroženi svirepošću ustaša intervenisali i natjerali ustaše da se povuku Bratuncu i Zvorniku, spasivši tako najmanje 3,000 Srba.

Da li je potrebno više bilo šta reći o našoj braći Hrvatima i muslimanima? Mi Srbi uporno pokušavamo da ih oslobodimo i primimo u zajedničku drāvu kao jednake, oni samo gledaju da nam svaki put zabiju nož u leđa ili da nam pobiju žene i djecu.

Eto, i taj Drugi svjetski rat je prošao i pobijediše partizani, tj. komunisti, tj. Srbi jer su tada i pored žrtve na Sremskom frontu Srbi činili više od 70% od sastava partizanskih jedinica tada, ako računamo i Crnogorce i Makedonce koji su se tada i sa ponosom osjećali i pisali kao Srbi.

Masovna hapšenja Srba i pogubljenja po Srbiji svih koji su na neki način imali ili ne veze sa četnicima, takve masovne grobnice su već pronađene na obalama Dunava kao i kad se kopalo kod Batajnice za leševima Albanaca sa Kosova koje je navodno policija Srbije ukopala tu da sakrije zločin na Kosovu. Kada su uvidjeli da su ostaci stariji i potiču iz Drugog svijetskog rata odmah su sve pokrili i prekinuli istragu... Šteta, mogli su muslimanima prodati kosti da sahrane u Potočarima kao žrtve Srebreničkog masakra... (izvinjavam se na ovom komentaru ali nisam mogo odoljeti!

Vidi samo kako su naši drugovi iz partije i borbe za koju smo dali najbolje proletere i narodne heroje nagradili Srbe i Srbiju:
Prvo uzeli nam Baranju, onda dali Albancima pokrajinu sa ovlašćenjima republike, tj. pravo veta na skupštinske odluke, kao prvo što nisu Srbi dobili pokrajinu u Hrvatskoj a drugo što su to Albanci osim da su bezrezervo bili na strani okupatora i klali i žarili po srpskim selima ucinili da im se da pokrajina? I ne samo to nego jos da se odlukom partije zabrani povrat Srbima na Kosovo? ( i u Makedoniju, to se obično zaboravlja) ko da su Srbi učinili nešto pogrešno pa ih se kažnjava!

Da su Nijemci pravili kartu Jugoslavije poslije Drugog svjetskog rata ja mislim da bi Srbi mnogo bolje prošli. Onda se da cijela obala Hrvatima, i malo Bosni samo da gdje da se brčka, Srbima ništa, moraju u Crnu Goru na more ili Grčku. A u Crnoj Gori odjednom nastaje neka nova nacija - crnogorska nacija - nisu to više Srbi ko pre nego Crnogorci ponosni i okreću se protiv braće Srba. Prvi put u historiji i oni to rade. Za rad zarade i profita...
Idi na stranu - |listaj dalje|