fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 83788 - 19.03.2013 : Neko Banjaluka - best (0)

Guslov (Jovo) Dragan


Ovim putem želim da javim svima onima koji su ga poznavali da ga više nema.

Umro je 25. 02. 2013. godine u četrdesetoj godini života. Srce je izdalo, dalje nije moglo i jednostavno je puklo.

Nije bio bolestan, nije odlazio doktoru, nije pričao o tome da ga nešto muči a mučilo ga je mnogo toga. Umro je u ambulanti porodične medicine sa tri doktora pored sebe. Sve je bilo tako brzo! Za deset minuta ga više nije bilo. Mnogi će reći da je to lijepa smrt, ako se za smrt može reći da je lijepa.

Iza njega ostala supruga Željka sin Aco, koji ima četrnaest godina i mali Saša koji za 20 dana puni šest godina. Otac nije dočekao da vidi svog đaka prvaka niti će vidjeti Acinu maturu.

Dragan je rođen je 01. 02. 1973 godine u siromašnoj porodici u selu Ratkovo, opšina Ključ. Rat ga je zatekao kao mladog vojnika u Hrvatskoj, a po povlačenju iz Hrvatske prebačen je u 1. okbr odakle ga upućuju na školovanje u CVS Rajko Balać od 01. 09. 1993 do 29. 01. 1994 godine. Po završetku školovanja biva raspoređen u Gardijsku brigadu, gdje se vodio ali je većinu vremena proveo u Zaštitnom puku u tenskovskoj četi. Zbog svojih ratnih zasluga odlikovan je Medaljom za hrabrost Milana Tepića.

Po okončanju ratu biva prebačen u 503. mtbr Zvornik, gdje ostaje kao pripadnik VRS a po spajanju entitetski vojski ostaje na službi u OS BiH.

Dragan je bio veliki borac, ali još veći čovjek. Bio je sve ono što bi mnogi od nas voljeli biti. Imao sam tu čast da sam ga znao, da mi je bio prijatelj.

Kao i mnogi od nas, snalazio se na sve načine da prehrani porodicu, da djecu izvede na put, kao i svi pošteni ljudi. Započeo je praviti kuću koju nije uspio završiti, uselio je pod ploču sa dvoje male djece i ženom koja ne radi. Imao je veliki kredit koji je uredno vraćao. Porodica je živjela više nego skromno i nije ostajalo od plate ni 400 maraka za režije i hranu. A sve je podnosio stojički, nikad ga nisam čuo da je barem rekao da mu je teško. Dio kredita je pokrivalo osiguranje ali veći dio nije. Banka potražuje svojih 16. 300 km koje porodica ne može da vrati a na kraju će im možda uzeti i kuću.

Ovim putem bih zamolio sve ljude dobre volje da pomognu ovo porodici da se riješi kredita koji je najveći problem. Budimo humani i dajmo šansu ovoj djeci da djetinjstvo prožive u domu koji je počeo njihov otac, a naš ratni drug. A malo nas je provelo u ratu 57 mjeseci i 13 dana. Budimo humani dokažimo da smo ljudi i da hoćemo i moramo pomoći.

Za sve one koji mogu odvojiti koju marku za ovu porodicu:

Guslov Željka
NLB Razvojna banka a. d. Banja Luka
transakcijski račun 5620998111299574

BUDIMO HUMANI
Idi na stranu - |listaj dalje|