fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 83721 - 17.03.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Duplikati u evidenciji BORS-a


Postoji mogučnost da je Milenko živio u Osjeku i poginuo kao pripadnik Ilidžanske brigade na Hađičkom ratištu, a onda je Osječki bataljon '94 pripao 3. sarajevskoj brigadi i na taj način došlo do dupliranja spiskova poginulih boraca.

Koliko sam ja mogao primjetiti najviše je poginulih boraca pored kojih stoji Vogošča-Ilidža, Vogošća-Stari grad itd...

Jedinice iz Osjeka i Hreše su bile u drugim brigadama do osnivanja TG Vogošća a onda posle su ušle u sastav 3. sarajevske brigade. Kada su ove jedinice pripojene novoj brigadi, napravljena je revizija poginulih i tako se poduplale opšine u kojim se vode kao poginuli borci. Znam da su svi poginuli borci iz bivših brigada u kojima su poginuli, kada su brigade ušle u sastav 3. sarajevske brigade, iste su postali bataljoni i na taj način su prenešeni na spiskove 3. sarajevske brigade. Pošto je komanda 3. sarajevske brigade bila stacionirana u Opštini Vogošća evidencija se počela voditi i na toj opštini, što je potpuno netačno. 3 sarajevska brigada je bila stacionirana na 6 opština: Ilidža, Ilijaš, Centar, Rajlovac, Stari grad i Vogošća. Ako je borac poginuo kao pripadnik Hrešanskog bataljona onda je on pripadao Opštini Stari grad, a ne Vogošće.

Ja ne vidi drugačije objašnjenje!

P. S. Željko, pošto ti imaš puno bolji pregled informacija o poginulim borcima, moj predlog je da ti pogledaš u kojem je vremenu poginuo borac i tako procijeniš kojoj je jedinici pripadao. Mislim da bi se te greške samo tako mogle ispraviti!
Idi na stranu - |listaj dalje|