fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 83708 - 17.03.2013 : Mladen Tuzlak Modrica - best (4)

Na dan kada je potpisan Dejton


Pito bi naše drugare sa druge strane da li se neko sjeća 21. 11. 1995. godine, znači dana kada se potpisivo Dejton? Bio je to sunčan i vedar dan i svi smo bili opušteni i veseli zbog sunca. Pošto je bilo primirje nije se pucalo i hodali smo duž linije ispod Pašine planine do Treskaca i na kraju smo se popeli na najviši vrh Treskaca i bukvalno smo vaše rovove imali kao na dlanu. Sa mnom je bio jedan moj saborac, čije ime namjerno neću pominjati. Javili smo se vašem vojniku i samo je momak rekao:

  • "Nemojte bolan tu stajati, nema smisla!"

    Nakon toga je krenulo dozivanje i pozivi da se sastanemo. Međutim, vaši nisu smjeli zbog komande. Na kraju su odlučili da se sretnemo ispod Treskaca, dva na dava. Došli smo do pod sami vaš rov i vaš borac je tražio kartu da vidi gdje su posijane mine ali je jedan dobacio da nema potrebe da znamo gdje su mine.

    Bili smo na nekih 8 metara od vaše dvojice i malo smo popričali i dobili smo dvije kutije sarajevske "Drine". Sjećam se da su na onim markicama odozgo bili ljiljani.

    Eto, tako je to bilo taj dan. Kroz dva ili tri dana sam zbog tog susreta morao u zatvor na 10 dana. Taj vojnik mi je rekao da se zove Muhamed i da je sa Dolac Malte tj. iz Sarajeva.

    Interesuje me da li ima neko od vas ko zna za ovaj slučaj ili poznaje ovog momka?
  • Idi na stranu - |listaj dalje|