fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 83559 - 12.03.2013 : Ranko Tejic Wien - best (0)

Tejići


Dragane,

koliko ja znam, Jovica i Vasilija su imali Stevana, Aleksu, Glišu, Anđu i Stoju od Stevana koji je bio Knez i učesnik 1. svijetskog rata je Obrad, a od Alekse je Aleksa, Krsta i Milka dok je od Gliše Dragutin, Mile, Dragoljub, Cvijo i Miroslav i kći koja je bila udata u Sekulićima, nadam se da ovo dalje i sam znas.

Što se tiče porijekla, došli smo iz Crne Gore ali preko Like i Dalmacije, neki su promjenili vjeru tako da nas ima i Hrvata kao i muslimana. Možda jednog dana i da se vrate svojoj staroj vjeri! Krsna Slava je svima Đurđevdan, pa i ovima što su otišli jer su do skoro imali ikonu Sv. Gergija na zidu.

A što se tiče Zorice, ona potiče Od Vuka koji je imao Stojana, Stojaka i Dušana. Od Stojana je Stoja, Danica, Stojko i Milorad pa dalje od Stoje pokjni Miloš (Mićo) Krstan, Slavko (koji poginuo u ovom ratu) Bosa i Tihomir, a od Danice Ranko, Mira, Slava i Miroslav od Stojke Stojan (Bajo) i Mirko dok je od Milorada Zorica i Nataša i sad tu se nastavlja i dalje, ali o tom drugom prilikom.

Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|