fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 83171 - 28.02.2013 : Sisa SARAJEVO - best (0)

Krivi navodi


Ma koliko led bio tanak, čovjek moze da prođe i da nađe pravi put da ne propadne.

Da, ja jesam bio žestoki ratnik, a bio sam i jedan od vođa boraca, međutim to ne znači da sam bio krvnik. U ratu puška meni puška tebi, pa ko koga pobjedi. Još jednom ponavljam, nisan bio kabadahija koji je mučio zarobljenike, nisam ubijao borce suprotne strane ako nije posjedovao oružje, nisam silovao niti maltretirao žene a ne bih ni dozvolio da se to desi ukoliko sam u stanju da to spriječim.

Za sve ovo Bog mi je svjedok!

Što se tice pronalaska i razmjene boraca, ti nikada ne možeš biti human koliko sam ja bio po tom pitanju. Što se tiče strategije, i razvoju događaja po ratištima mislim da sam i tu bio dobar.

A jednu bajku ću ti drugi put ispričati!
Za ZIS-a

Ne poričem da nisi bio prilikom pogibije Zaima, pod uslovom da si bio u mojoj jedinici, ili prepričavaš neku kafansku priču. Tačno je da je Zaima pogodio geler granate, malo duži od zrna riže i tačno je da mu nije bilo spasa. Tačno je da je Tursum sitnim gelerima ranjen u stražnji dio debelog mesa. Ta granata pala blizu mene, ali sam uspio zaleći pored samog puta u vrtaču koju je najvjerovatnije napravila kiša, ali je raznijela leđa mom saborcu, Bukiju, borcu treće čete drugog voda. Zaima je pokusao spasiti, jedini prisutni medicinski tehničar koji je bio tu, sada rahmetli Ismet Mulahasanović, pripadnik Fočanske, a Buki je sada invalid.

Opet kažem, ne poričem da nisi bio tu. Tu je bila gusta šuma i ne znam da li je kroz nju neko mogao sve to vidjeti durbinom. Tog dana je u tom periodu za sat palo više od 100 granata, a ne samo jedna kao što se navodi.

Prvi dan napada na Lupoč rahmetli Zaim Imamović je bio ranjen, ne teško, i to od metka. U čitavoj operaciji te akcije taj događaj o njegovom ranjavanju je znalo samo deset ljudi koji nisu bili tu. On to nije dozvolio da se sazna. On je upao u zasjedu negdje iznad Dobropolja, kada je s pet momaka pošao u izviđanje.
Idi na stranu - |listaj dalje|