fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 83137 - 27.02.2013 : Zis Hadzici - best (1)

O zarobljenom srpskom vojniku, Zaimovoj pogibiji


Pozdrav za Foču

Ja sam pokušao približiti situaciju vezano za taj dan i slučaj pokojnog Mališa i Šiša, međutim nikako da se razumjemo.

Vjeruj mi da nemam razloga da ti lažem ili te zamajavam, ali ti se kunem da ću se i dalje truditi da dođem do informacija vezanih za njega.

Već sam razgovarao sa jednim direktnim akterom iz jedinice koja je radila Kobiljaču, međutim on je bio u podnožju, gledajući desno u leđa vašoj liniji i pravac djelovanja prema rovovima koji su se nalazili iznad onog izvora kojeg sam spomeno u jednom dijelu moje priče, tako da nije vidio detalje a i ne zna da li je bilo zarobljavanja. Međutim, i on zna za opis pokušaja predaje koji se, nažalost, završio onako kako sam i ja napisao.

U akciji gdje djeluje manja grupa ljudi, vjeruj mi da nije bilo moguće nekoga zarobiti jer bi to oduzeo mnogo ljudstava i poremetio dalje planove akcije. Iskreno ti kažem da nisu vaši borci ni imali namjeru da se predaju i časno su se borili, ali je akcija bila prebrza.

Odgovorno ti tvrdim i kunem se u sve ono u šta vjerujem da ni jedan vojnik sa tim prezimenom nije bio u ovoj jedinici.

Što se tiče prepoznavanja i tih detalja, obećavam da ću još jednom provjeriti i pokušati saznati više detalja u vezi tog događaja, a kao što rekoh već sam to i pokušao ali je ovaj bio na nekih 300 metara udaljen od mjesta događaja.

Imam volju i učiniću sve da te detalje saznam. Nisam imao vremena da odem do njega jer radim do kasno a broja mu nemam.

Moje obećanje je moj dug, a ja ne ostajem dužan, stoga prati i ja ću se javiti sa više informacija.

Nisam osjetio provokaciju već me je razočaralo tvoje nepovjernje i ton kojim si napisao onaj tekst. Ne zaboravi da sam se ja prvi javio sa željom da pomognem.

Kada sam napisao post vezano za "autorsko pravo na istinu" nisam ni pomislio na tebe. To je bio odgovor Terminatoru, a čini mi se da je on komentarisao da nemam pojma o tome itd. On je takođe "tuširao" još dvojicu, pa sam steko utisak da on jedini zna i da je samo on bio gore.

Još jednom ti želim svaku sreću i strpljivost, jer kada je sve trajalo do sada neka potraje još malo a kunem ti se još jednom da ću pokusati doći do sto boljih saznanja.

Što se tiče tog Dedovića mislim da je bio jedan u jedinici, ali taj je bio u sanitetskom bataljonu koji je bio podrška ovoj jedinici i jedinicama na tom zadatku, pa pretpostavljam da je čuo ovo što sam ti ja rekao i da je zaključio da je taj bio zarobljen a ja ti još jednom tvrdim da nije istina, "ALI" ću još jednom pokusati do sve to do tančina provjerim.

Predlažem da se svi ponašamo sa malo više razumjevanja, jer vjerujte da sa ove vremenske distance čovjek pomalo mješa događaje i akcije a i vrijeme istih. Prošlo je puno vremena, a ni rat nije baš kratko trajao.

Zaima je doista usmrtio jedan geler i to tvrdim jer sam ga držao na rukama, a kako sam napisao uz njega je bio i k-dant jedne druge jedinice Tursun, koji je takođe bio ranjen ali lakše. Mislim da ga je pogodilo u desnu nogu u predjelu butine. Njemu je život spasio konj koji je stajao između njega i mjesta gdje je pala granata.
Idi na stranu - |listaj dalje|