fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 83057 - 25.02.2013 : Zis Hadzici - best (1)

O mom pisanju; zarobljeni srpski vojnik u ljeto '95. godine


Pokušavam da te razumijem i prihvatam da nisi svijestan tona kojim se obraćaš, ali evo kako je primjetio i administrator, nije prilično da tako razgovaraš sa nekim ko se javio da pomogne i da informacije u vezi vaših poginulih boraca. Ponavljam, svoje obećanje ću ispuniti ako ikako budem mogao.

Ako ti nije jasno šta je uvrjedljivo, molim te da pročitaš svoj tekst a zatim i moje, pa ćeš shvatiti da ni u jednom momentu ne stavljam sebe na to mjesto udara i da prenosim kako mi je kolega rekao pošto sam ja kasnije došao na tu lokaciju.

Bio je rat, i u njemu je bilo poginulih, ali ja ne stidim svojih djela, kako pred ljudima tako i pred Bogom. Žao mi je što nemam precizne podatke u vezi mrtvih na Kobiljači. Ako je taj dan bio sa Milanom javi mi, ako hoće administrator neka ti da moj email da se ostale informacije ne vuku preko sajta i da sve ovo ne ispadne neko lično prepucavanje i dopisivanje nas dvojice. Lakše bi mi bilo doći do podatka vezanih za tog nestalog mada zaista ne vjerujem da je uhvaćen jer sam ja čuo iz nekoliko izvora da nije bilo zarobljenih.

Za Safeta:

U jednom djelu sam naglasio da je diverzantska grupa bila sačinjena od više jedinica i da je na njenom čelu bio Zaim, tako da mi nije jasno da tvrdiš da je to bila samo 81 kada to nije tačno jer Kobiljaču nije napala ta jedinica već ista ona koja je napadala Kozljen kada je on na dva dana pao nama u ruke a potom je vraćen. Napominjem i to da je na Kozljenu tog dana bila jedinica MUP-a.

Sjećam se i da je u rejonu Dejčića zarobljen jedan vojnik, mislim da je bio 74. godište. Mislim da je sredinom 1995. godine jedna ekipa sišla sa Proskoka. Kada je iza jedne bajte promolio oružje i provirio, a imao je šljem JNA, a ta ekipa je odmarala poslije prvog udara, jedan naš vojnik koji je držao stražu je zapucao refleksno jer naših u tom pravcu nije bilo. Ovaj sa šljemom je pao. Nakon što je pucnjava stala prisli smo mu lagano da vidimo imali ih još ali tamo nije bilo više nikoga, samo je ležao i trzao se onaj pomenuti. Neko reče:

 • "Dokrajči ga da se ne pati!"

  U tom momentu je ovaj srpski vojnik sa šljemom progovorio:

 • "Nije mi ništa!"

  Svi smo stali u nevjerici, uzeli smo mu oružje a on je od straha drhtao kao prut. Utvrdili smo da ga metak nije pogoduo, ali pušku jeste pa je pao u strahu kao pokošen. Rekao nam je da je na dvjesto metara iza njega ostalo dvadeset ljudi a on je došao da vidi da nije neko ostao. Na njegovu veliku sreću, tu nije bio niko ko je bio nenormalan pa je ostao netaknut, a potom je proslijeđen do baze. Čak smo mu i cigaretu dali da se malo smiri!

  Kod nas mu nije falila ni dlaka sa glave a šta je kasnije bilo sa njim to mi nije poznato. Ukoliko neko prepozna ovu priču volio bih da mi napiše šta je bilo sa njim. Ponavljam da se sve ovo desilo u rejonu Dejčića, a lijevo su bili Ostojići.

  Nakon ovog dešavanja je palo selo Ostojići, Ledići, a mislim i Kukovi.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|