fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82985 - 24.02.2013 : Zis Hadzici - best (1)

Zašto se pravdati?


Uz svo dužno poštovanje, nemam potrebu da se pravdam da li sam bio na Treskavici ili ne. Ako malo bolje prostudiraš moje tekstove onda moraš priznati da sam ja iniciro ovu temu sa pozitivnom namjerom. Ipak ću ti odgovoriti, mada mi je ovaj tvoj ton pomalo uvrjedljiv.

 1. Bio sam na tom terenu od Proskoka, Čakli, Dejčića, Ostojića pa Čakli i Čardak a zadnji boravak mi je bio tamo kada je naša veća ekipa ušla u vašu pozadinu

 2. Učestvovao sam, borio se časno i nikoga se ne bojim

 3. U pojedinim tekstovima sam naglasio da sam neke informacije dobio od saborca iz druge jedinice koja je djelovala na tom pravcu, te sam za ta dešavanja prenio njegovu pricu kako se odigralo.

 4. Angažovan sam na prenosu Mališa i Šiša dok su ostalli mrtvi ostali na mjestu pogibije, a ja nisam ni učestvovao niti u prepoznavanju niti odabiru.

 5. U sklopu ekipe za prenos otišao sam istim putem ulaza a krenuli smo iz rejona Velikog Jezera. Do tamo smo išli ispod nekih stijena pa smo naišli na malo jezerce ili izvor, vrlo lijep a poslije toga je bila neka livada koju smo zbog artiljerije pretrčali a potom smo se jednom vrlo stjenovitom stranom popeli na manji proplanak na kojem smo zatekli vaše mrtve borce, što je znacilo da smo stigli na svršen čin.

 6. Ukopani su na jednom proplanku jer je propala razmjena poginulih ako se ne varam policajaca iz okoline Sarajeva.

 7. Angažovan sam na pripremama daljih aktivnosti, ali je sa pogibijom Zaima sve je stalo i poslije sam prebačen dalje.

  Sa čovjekom sa kojim sam razgovarao, nije mi pomenuo zarobljene samo mi je prenio već napisanu situciju pokućaja predaje, ali bilo je kako je bilo.

  Što se tiče odsijecanja glave, ta mi je stvar nažalost poznata ali mi je ružno da ti to pišem jer će vjerovatno čitati neko blizak tim ljudima i mogu ti reći i to kad si već pitao.

  Čovjek koji je prepoznao dotičnog iza sebe je ostavio u selu zapaljene roditelje u (žive u kući) pošto je rečeno ko je taj, a bio je već mrtav, učinjeno je skrnavljenje tijela što osuđujem sa bilo koje strane bez obzira da ni se radi o mrtvom ili živom.

  Časno sam stao ispred puške svoga borca i imam živog svjedoka za svoju čast (neprijateljski vojnik) shodno tome kada se tada nisam bojao svojih u toj situaciji a ni vas u toj žalosnoj borbi, zašto da se bojim sada sa ove vremenske distance.

  U mom pisanju nema kontradiktornosti ali ni ja nemam sve informacije koje ti želiš da saznaš. Nisam imao neki veliki čin, pa nisam ni bio upoznat sa svim tim što bi ti htio da saznaš.  Ne želim se prepucavati pošto ovo i nije mjesto za to i cijenim administratora i idejnog tvorca ovog sajta koji je imao ideju (tako bar ja mislim) da se podijele informacije i da se obični ljudi jave jer se bez nas piše "frizirana" istorija.

  Žao mi je ako imaš loše mišljenje o meni i mojoj želji da pomognem, a meni ovo nije trebalo da se u tu žalosnu '95 vraćam sa takvim pričama.

  Prošle godine sam bio na tom terenu a planiram i ove da odem, pa ću obići teren gdje su bili ukopani.

  Nisam osoba koja mrzi, pa ti mogu jednostavno reći dao meni Bog što tebi mislim a ti zaviri u svoje srce i sebi priznaj, ne moras nama da li ti to možeš reći pred Bogom.

  Puno sreće dobrim ljudima, a onima koji "mrze" da im u srce usadi ljubav jer mržnja nema budućnosti.

  Zis,

  ja u ovu tvoju priču vjerujem, a mislim da moje mišljenje dijeli i većina posjetilaca ove stranice. Izvini ako je prethodni članak napisan sa malo žešćim tonom, ali vjeruj mi da ja na obje straner izbacujem stvari koje su nepristojne.

  Pozdrav,
  Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|