fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82961 - 24.02.2013 : Terminator Škile Bih - best (1)

Napad na moju bajtu na Lupoču


Sisa, (ako dobro čitam ovaj pseudonim pod kojim pišeš),

cijenim tvoje pisanje jer se tvoje viđenje tog dešavanja od 03. i 04. 10. 1995 god. poklapa sa mojim utiscima iz tog perioda, iako sam bio napadnuta strana a ne onaj koji napada.

Jedina stvar koja meni nema logike ovom tvom pisanju jeste to što ti kažeš da je čovjek koji je izašao iz bajte i otkrio vas ubijen hladnim oružjem, jer sam ja dobro čuo kratak rafal kojim je pokošen i koji vas je otkrio. Ne isključujem mogućnost da ste ga zaklali po ranjavanju kad ste zauzeli naš položaj.

Ako misliš na one prve pucnje koji su išli prema tebi prilikom ovog napada, onda sam ja bio taj koji je pucao, ali moram ti reći da te uopšte nisam vidio nego sam pucao otprilike u pravcu gdje postoje zakloni i kad se napada sa te strane odakle ste vi krenuli.

Ovaj vezista što se ubacio na našu liniju, po meni nije odigrao neku presudnu ulogu jer smo se mi morali povući s obzirom da je pala Kobiljača i da ste se ubacili u Meždra, tako da bi naše povlačenje bilo nemoguće da smo tamo ostali još jedan dan.

Moram napisati da je ekipa koja je branila Lupoč bila zaista prekaljena tj. luda ekipa i da si dobro napisao da nije urađeno povlačenje radi naših gubitaka gore nego zbog pada kota u našem okruženju. Mi smo za dva dana borbe imali tri poginula i par ranjenih ali nikog teže.

Takođe me interesuje što spominje neku vašu grupu iznad naših minobacača: mi smo prilikom izvlačenja poginulog komandira interventnog voda prema našim minobacačima, naletili na neku manju grupu ljudi koju smo propustili jer nismo znali da li je u pitanju pojačanje ali sad me ti baci u razmišljanje da je to mogla biti neka vaša ubačena grupa.

Drago mi je što si razbio i mit da nam je namjerno ostavljen izlaz sa Lupoča, ispostavlja se da vi niste znali teren i da iz tog razloga nije formiran prsten oko ove kote. Moram na kraju reći da ste izveli ludu akciju ali da ste po meni imali i mnogo sreće jer ova ubačena grupa, gdje kažeš da si i ti bio, koja je napala Lupoč prvi dan nije uradila ništa, a bila je tako postavljena da je naš interventni vod mogao razbucati da je prešao u kontranapad.

U svakom slučaju imaš moj pozdrav ako si bio pošten borac i javi se opet ako imaš nekih novih informacija.
Idi na stranu - |listaj dalje|