fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82933 - 23.02.2013 : Zis Hadzici - best (1)

Kako je poginuo Mališ - razmjena poginulih


Kao ćto sam u jednom članku već ranije napisao, rado ću se raspitati za tog vojnika, a da sam voljan da to učinim od srca dokaz je moj prvi tekst vezan za Mališa jer sam i to činio sa ciljem da kažem gdje su ako još uvijek nisu razmjenjeni.

Pitaš me kako smo znali ko je Šiš? Kako sam već napisao, diverzantska grupa koja je ubačena u vašu pozadinu je bila sastavljena od više jedinica a samim time sa vise teritorija. Jedan od tih koji su ulazili iza vaših linija je bio jedan vojnik iz Višegrada koji ga je prepoznao. Što se tiče pokojnog Mališa, on je imao dokumenta i u niima je stajalo, ako se ne varam, da je 74. godište i da je potporučnik sa akademije.

Što se tiče pitanja vezanog za prodaju informacija, stvar je sledeća: Upoznao sam kasnije jednog vojnika koji je djelovao na toj zoni i koji mi je ispričao kako je tekla drama kada su ulazli među vaše borce koji su tom prilikom izginuli. Naši su upali među njih i počelo je žestoka pucanjava. U jednom momentu smo se pomiješali sa njima jer smo ih manje-više zatekli na spavanju. Teren je izuzetno kamenit, tako da smo mogli da im neprimjetno priđemo a i položaj brovinga je bio jako uočljiv a drugi rovovi su bili sa njegove lijeve strane. Položaj brovinga je neutralisan a onda je počela gužva jer smo napali misleći da su svi gore, ali je par vojnika ležalo među stjenama te su nas oni svojom pojavom iznenadili ali su oni odmah stradali. Jedan vojnik je nakon toga izišao iza jedne stijene sa namjerom da se preda, čini mi se da je to bio upravo Mališ, ali je napravio grešku jer nije spustio oružje već ga je podigao u zrak. Vojnik koji je bio ispred njega stao je i povikao baci oružje, a pošto je svuda okolo bila gužva, galama i zaglušujuća pucnjavi, drugi vojnik koji je dolazio iza te stijene upravo u momentu kada je ovaj spustao oružje, ne znajući da se ovaj predaje mislio da okreće pušku na ovog ispred i refleksno je djelovao i neutralisao tog vašeg vojnika.

Nakon što su dejstva prekinuta, organizovano je izvlačenje poginulih u rejon Velikog Jezera sa ciljem da se razmijene. Već sam ranije napisao da sam ubrzo prebačen na drugi teren tako da mi nije poznato kada i kako su razmijenjeni ali sam pomislio, pošto znam da je razmjena propala a i znam gdje su ukopani, pa ne bi bio prvi slučaj da se ovakva greška desi. Moje ubjeđenje je toliko veće jer sam pokušao da ga nađem na stranici za nestale i da provjerim da li se vode kao nestali. Tamo sam našaoo podatak da se vode kao nestali, a i poznanik mi radi u toj komisiji za nestale.

Naveo sam već ranije da mi je poznat osjećaj kada ne znaš gdje se netko nalazi, a to bi želio, pa sam imao namjeru da pomognem bar u vezi ovog slučaja.

Toliko za sada. Održaću svoje obećanje pa ću pokušati saznati nešto u vezi tog vojnika za kojeg si pitao.

Pozdrav.
Idi na stranu - |listaj dalje|