fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82893 - 22.02.2013 : Mile Zvornik Treskavica - best (0)

Ukopani vojnik armije BIH


Ovim putem hteo bi pomoći porodici poginulog vojnika Armije BIH, bez ikakve nadoknade i obaveze prema meni.

Bio sam u gardi u Kalinoviku i negdje u ljeto 1994. godine sam bio na liniji na Ljuljevoj Stjeni (Rakitnica). Ispod nas je bilo napušteno selo i tu smo išli da kopamo krompir. Jednom prilikom sam sa još jednim momkom, kome sam zaboravio ime, sišao u selo po krompir. U selu smo našli nekakav ašov i motiku i dok smo kopali primjetili smo u blizini nekakvu vjetrovku od vojnika armije BIH. Ispod nje je bila naslagana nekakva suva trava, koju smo odgurnuli i počeli kopati jer nam je nešto bilo sumnjivo a i vidjelo se da je tu nešto svježe zatrpano.

Na tom mjestu je bilo mnogo kamenja, koje smo povadili i na dubini od svega 60 do 70 centimetara je ležao je mrtav vojnik Armije BiH. Prepoznali smo ga jer je imao amblem Armije BiH. Mi smo sve to ponovo zatrpali i nabacali nekog sjena na taj grob. Po povratku na liniju smo rekli šta smo vidjeli ali niko na to nije obraćao pažnju.

Ovim putem želim da pomognem, ako ima neko neko ko zna za nekoga ko je nestao na toj lokaciji da mi se javi. Još jednom napominjem da želim da pomognem bez ikakve naknade. Ovo objavljujem jer imam i ja svojih saboraca saboraca koji su nestali pa im se ni dan-danas ne zna gdje su ukopani.
Idi na stranu - |listaj dalje|