fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82819 - 20.02.2013 : Zis Hadzici - best (3)

Za poštovanje mrtvih


Ne bih da vrijeđam, a i ne znam gdje si i šta čitao, ali i ja mislim da je svaka pogibija bilo kojeg borca na prvoj liniji junačka. Da je VRS pucala po civilnim ciljevima to znaju i vrapci na grani, međutim da je imala vrhunske artiljerce to niko normalan ne može osporiti i sa takvom opremom i arsenalom bila bi velika sramota da nisu nikoga na liniji ubili.

Kada se radi o Zaimu, za njega treba reći da je bio komandant divizije koji je kao takav učestvovao u direktnim borbenim dejstvima, a posebno ističem naš ulazak iza vaših linija sa grupom od tristo vojnika koji su ulazili u vašu pozadinu i do 22 kilometra a potom obavljali borbene zadatke. Ova grupa je bila sastavljena od pripadnika više jedinica a vodili su je Zaim i pukovnik Tursun.

Reci mi da li je to bilo junački i navedi mi i jedan primjer drugih komandandata divizija koji su planirali takve akcije i u njima učestvovali. On je vodio ovu akciju kao i drugi dio plana koji je bio pripremljen ali sve je pomela pogibija a tom prilikom je od iste granate ranjen (lakse) i Tursun.

Želio bih reći da nije nikakva hrabrost sa ove vremenske distance ponižavati lik i djelo bilo koga ko je bio aktivni učesnik rata. Ja sam uvijek bio za to da se poštuje svako ko je časno nosio svoju uniformu a ima ih dosta na svim stranama koji to baš i nisu časno činili.

Još jednom pozdrav svim časnim borcima, a svima normalnim ljudima kažem da malo razmisle kome smo pravili državu, da pogledaju dobro gdje smo mi a gdje su oni foteljaši, a mi se dalje da se prepucavamo.
Odgovor za Foču: žao mi je da ti ne mogu reći ništa za tog borca, a pokušaću saznati ako je bio taj dan uz Mališa i Šiša onda je garantovano ostao na livadi Kobiljače, tačnije pod Kotom 1907 odmah niže položaja brovinga koji je bio na tom položaju.
Idi na stranu - |listaj dalje|