fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82793 - 19.02.2013 : Zis Hadzici - best (0)

Šiš


Ne sjećam se više svih trenutaka i događaja iz tog perioda, ali se vrlo dobro sjećam da je organizovano izvlačenje poginulih (Maloša i Šiša) iz novo-osvojene teritorije (proplanak na Kobiljači) a u svrhu razmjene za naše koji su poginuli dan-dva prije toga. Tom prilikom oformljena grupa za izvlačenje, pošto je to bio izuzetno težak teren, a nije se ni pouzdano znalo gdje je ko.

Pažljivo smo se uputili prema zacrtanom mjestu a polazak je bio sa Velikog Jezera. U putu smo sreli našeg vojnika koji je bukvalno nosio svoju ruku koju je geler skoro odsjekao od strane vaše artiljerije koja je konstantno tukla iako često i nasumice jer nisu znali gdje se tačno nalazimo. Za tog momka sam kasnije saznao da je ostao bez ruke, ali je preživio.

Kada smo stigli na zadato mjesto na livadi smo našli, koliko se ja sjećam, 6 do 7 vojnika. Ovu dvojicu smo izdvojili zbog činova jer smo smatrali da će razmjena bolje proći ukoliko ponudimo njih. Njih smo stavili na nosila i zatim krenuli natrag. Ostali vojnici, koje nismo ni identifikovali, su ostali tu i mislim da su na istom mjestu i ukopani, kako su mi kolege iz druge jedinice kasnije rekli.

Njih dvojicu smo prebacili u blizinu Velikog Jezera gdje su trebali helikopterom biti prebačeni dalje.

Sa daljim dešavanjima nisam upoznat. Borbe su nastavljene još dva dana, a zatim gine Zaim i mi smo povučeni sa tog terena.

U tim akcijama je učestvovao veći broj vojnika, sastavljen od više jedinica a ubacivanje u pozadinu neprijatelja je odlično odrađivano. U njima smo imali samo jednog poginulog, a onaj ko je naveo da smo ginuli ko snoplje grdno je pogriješio.

Žali Bože truda i života, ali u ovoj žalosti nitko od nas nije dobro prošao. Pozdrav svim dobrim (napaćenim) ljudima.
Idi na stranu - |listaj dalje|