fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 82776 - 19.02.2013 : Srpski Heroji Sokolac - best (1)

Miodrag (Aleksa) Đurović


(17. 09. 1973 - 15. 10. 1992)

Rođen 17. 09. 1973. g u Inđiji od oca Alekse i majke Mire, koji su porijeklom iz opštine Foča. Poslije njegovog rođenja preseljavaju se u Hotonj, opština Vogošća, gdje odrastamo zajedno. Osnovnu školu završava u Hotonju, a srednju nije završio jer ga je rat prekinuo.

Kada je počeo rat po nagovoru roditelja odlazi u Srbiju kod rodbine, ali nedugo nakon toga se vraća da bi služio svojoj otadžbini. U julu mjesecu zajedno odlazimo na obuku u kasarnu Semizovac. Tu završavamo obuku koja je trajala dvadeset dana. Nakon toga se vraćamo na prvu borbenu linije u Hotonju, gdje ostajemo do tog tragičnog dana.

Kada je osvanu 15. 10. 1992 godine sve je djelovalo kao svaki drugi ratni dan. Miodrag je bio prvi na straži poslije toga ga mijenjam ja. Kada je pošao, okrenuo se i rekao mi je:

  • "Rođak, ako napadnu znaš kako se odbraniti"!

    To je bio naš posljednji razgovor. Kreće prema kući u kojoj smo odmarali, ali muslimanski snajperista ga kukavički pogađa pravo u grudi. Miodrag pada mrtav na kućnom pragu, dajući svoj život otadžbini.

    Počivaj u miru junače i hvala ti za sve što si učinio za svoju otadžbinu, a učinio si najviše što si mogao - dao si svoj život.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|